• Ulkesh
    #19
    "Viszont lenne egy kérdésem a mindenttudó közönség felé :) : ott egy telefon, elég szar lencsével (akkora méretben kutyából nem lesz szalonna)"

    A 6630-asom szinten 1.3-as kameraval van szerelve, az altala keszitett kepeket - nem egyet - kinyomtattam mar fotonyomtatoval (A4-es lapra 4 fer ra), gyakorlatilag nincs kulonbseg az igy elkeszitett papirkepnel a normal digitalis fenykepezogep, es nokia alatal keszitett kepek kozott..

    "meg adott ugye a 240X320-as kijelző. Akkor minek kell, hogy akkora felbontású képet csináljon, mint a digitális fényképezőm??"

    Gondolom a digi gepeddel keszitett kepet sem a fenykepezo kijelzojen szoktad csak nezegetni..

    "NA ezt magyarázza meg valaki! :) Minőség úgyse lesz olyan,"

    Ennel nem tudom, de par mai mobilnal mar olyan a minoseg..

    "ugye optikai zoom kilőve, akkor minek?"

    Ennel a telonal valoban nincs optikai zoom, de a Cebiten mutatott be 5 es 7 megapixeles mobilt a Samsung, amiknek 3x optikai zoomja van, a 7 megast raadasul ugy mutatta be, hogy teleobjektiv is raszerelheto..

    "A winchester nem rossz dolog (gondolom, nem Maxtor van benne). De akkor ugye jönnek a hátrányok is. Adnak vele total commandert?"

    A FileManager helybol a rendszer resze, de tobb fuggetlen gyarto keszit hasonlo programot Smartphone-ra..

    "És szoftvert a töredezettség mentesítéshez?"

    - nem biztos, hogy FAT alapu a filerendszer, igy lehet, hogy nincs ra szukseg
    - ezek a keszulekek PC-hez kapcsolva ugy latszanak, mint egy kulso harddisk, vagy memoriakartya, vagyis az XP-n futo disk kezelo alkalmazasok elerik..

    "Esetleges fat hiba? Formatálás? Később esetleges bad block keresés?"

    Ezek a mini harddisk-ek sokkal jobban ellenallnak a kulso behatasoknak, mint barmelyik nagyobb testveruk.
    A tesztek alapjan gyakorlatilag hosszabb eletuek, mint a memoriakartyak.. (gondolom tudsz rola, hogy egy memoriakartyanak veges az elettartama, 100-150 ezer irasi/olvasas ciklus, amit garantalnak ra)

    "Szóval én igazán hiszek benne. Lesz vagy 130e Ft kezdéskor, akkor valaki gyűjtsön még hozzá legalább még 1X annyit, aztán vegyen egy kisebb laptopot"

    Megnezem azt a laptopot, amit barmikor elo tudsz huzni a zsebedbol, egy kezzel tudod kezelni, az utcan kenyelmesen 8-10 oran keresztul zenet tudsz vele hallgatni, villamoson el tudsz rajta olvasni egy levelet sot meg meg is valaszolni..