Sityi#49
Egyetértek Razgonnal: tényleg figyelembe kéne venni, hogy a PC csak eszköz. Meg sok minden más is, és soha semmilyen mértékben nem helyettesítik a nevelést, csupán segítik.
Deyo -> Szerintem meg igenis, van összefüggés (ha nem is 100%, de elég sok) az olvasás és a képzelőerő között. Egy könyvben (elsősorban irodalmi alkotásokra gondolok) sokminden le lehet írva, de akkor is neked kell elképzelned a leírtakat, míg egy filmnél mindent készen kapsz: képek, hangok, stb. Szerintem ez korlátozza a képzelőerőt (én előbb olvastam, és csak utána láttam a Gyűrűk Urát, és úgy gondolom, jobb volt így, mert már saját magamnak el tudtam képzelni, mit is várok a filmektől). Félre ne érts, nem akarlak bántani, csak a véleményem mondtam el.
És még egy apróság: amíg a számtech oktatásban jelen vannak ilyen dolgok, mint a DOS oktatása, és hiányoznak olyanok, mint pl. a Linux legalább rövid bemutatása, addig itt nem lesz semmi. (Apróság, de elmondom: ha már csak és kizárólag MS Word-öt tanítanak, akkor miért nem lehetne azzal kezdeni, hogy a nebuló megtanulja, hol van az automatikus elválasztás? Engem nagyon zavar, hogy olyan nyomtatott leveleket kapok, ahol az egyik sorban össze vannak zsúfolva a szavak, a következőben pedig háromajtós ruhásszekrények férnek el a szóközökben.)