Razgon#45
Minden attól függ, hogy mire használják a gépet. Én gép mellett nőttem fel (Spektrum, 286, 386...).
Természetesen játszottam sokat, de nem csak azt.
Programoztam, önállóan tanultam a weblap szerkesztést, stb.
Szerintem igenis nagyon jó dolog számítógéppel tanulni. Hibásnak tartom azt az elképzelést, amikor az oktatásra csak úgy képesek gondolni: 30 ember beültetve egy terembe, kényelmetlen székekbe, és "tanulás".
A tanuláshoz megfelelő szellemi állapot kell!
Mindenki tudja, hogy van olyan, amikor jól megy a dolog, és van olyan, amikor hiába görcsöl az ember..
A butulást nem a számítógép okozza. Gondolom mindenki látott már olyan elbutult embert, aki sosem járt számítógép közelében.
A gyerekek butulását az oktatási rendszer hiányosságai (30 gyerek bezsúfolva egy kényelmetlen terembe, és "tanuljanak"), a társadalmi környezet, valamint a média váltja ki.
Sokat számít a szülők hozzáállása is. Ha egy gyerekkel nem törődnek, nem csoda, ha esetleg valamelyik FPS lesz a legjobb barátja.
Nem csak FPS-ek léteznek, sok olyan játék van, ami igenis igényel tárgyi tudást a játékosoktól. A komolyabb szimulátorok pl. ilyenek szvsz.
A magyar oktatással az a baj, hogy csak a nagy duma van, de közben anyagilag szinte semmit sem fordítanak rá. Az önkormányzatok az iskolákra úgy tekintenek, mint nyűgre, illetve mint olyan intézményre, amelyiktől mindig lehet pénzt elvenni.
Önkormányzati képviselőnek álcázott fehérgalléros bűnözők döntik el, hogy ki legyen egy iskola igazgatója stb... Nincs mit csodálkozni.
A számítógép nem csodaszer, csak eszköz. Viszont nagyon jó kis eszköz, amelynek az előnyeit igenis ki kell(ene) használni az oktatásban.