• deyo
    Először is leszögezném, hogy nem bántó szándékkal írom amit írok... szal ha valakit megsértek elnézést kérek előre is:-))

Troll írta:
    >>> Ki kell mennie focizni is, különben egy göthös kis görcs lesz kifejlett klikkelőizommal,
    Ezt azért erősen kétlem... most nem arról a szélsőséges esetről beszélek amikor ténylegesen az egész napi mozgása abból áll, hogy feláll a géptől és elmegy a mosdóba... de pl: én max általános iskolában sportoltam... aztán max annyi volt a mozgásom, hogy rendesen végigcsináltam a tesi órákon való programot és naponta kb: 5 km-t gyalogoltam (erőltetett menetben)... és azért bár nem vagyok egy erőember nem is panaszkodhatom:-))

>>> olvasnia is kell (könyvet), különben műveletlen lesz és a nyelvet sem fogja tudni használni rendesen.
    Ez megintcsak egy nagy baromság... én pl: személy szerint a kötelező olvasmányokon kívül max 3 irodalmi könyvet olvastam el... más jellegűt: mesekönyv, számtech könyv, internetes cikkek, stb... és azért nem állítanám, hogy egy 'paraszt' vagyok aki még csak beszélni se tud rendesen... lehet, hogy nem tudok egy csomó idegesítő szakszavat, de hogy őszinte legyek nem is igazán tud érdekelni... mintahogy az se ha valaki ez miatt lenéz... még sajnálni se tudom az olyan hülyéket... csak egy ellenpélda: az egyik ismerősön rengeteget olvasott: minden fajta regényt meg egyebet... 3 diplomája van (köztük magyar tanár)... és láss csodát... még beszélni se nagyon tud rendesen... olyan nyelvtani hibákat ejt, hogy még én (aki 3-as voltam nyelvtanból) és csak nézek mint borjú az újkapura.. és még csak észre se veszi magát:-PPP
    Szal hanyagoljuk ezt a 'aki nem olvas az műveletlen' dolgot:-PP

>>> És ha gépezik, akkor sem feltétlenül a Doomot kell nyomnia, ami aztán tényleg nem fejleszt semmit, vannak kreativitás elősegítő játékok, meg programozhat is.
    Ezzel részben egyet értek.. bár ahogy mások is elmondták azért a Doom is igencsak igénybe veszi az agyat... reflex, gyors döntés, helyzetelemzés, koncentráció, stb... és az a legjobb az egészben, hogy ezt úgy fejleszti a játék, hogy a gyerek semmit se vesz belőle észre:-)))
    Persze egyet értek azzal, hogy nem szabad túlzásokba esni:-))

És akkor most hagy térjek a fő témámra: a cikkre:-))
    Már kezd igencsak elegem lenni abból, hogy ha van valami baj akkor azt egyből a számítástechnikára, számítógépekre, játékokra kell fogni... miért nem hajlandóak beismerni, hogy a jelenleg oktatási rendszer a 'rossz' (nem akartam csúnya jelzőt használni):-))
    Nemrég volt téma a egyetemek színvonala a rádióban... ott egy betelefonáló tett egy nagyszerű megjegyzést:
    'A baj az, hogy az egyetemek nem tudás-, hanem vizsgaközpontúak':-)
    Asszem ez szépen összefoglalja a legnagyobb problémát az oktatással:-((
    Nemtom még rajtam kívül hányan vették a fáradtságot, hogy utánnanézzenek, hogy mi is ez a PISA... én elmetem az oldalra és olvasgattam... még a pdf-ekből is töltöttem le... nemtom, hogy másoknak mi jön le ebből a dologból, de nekem a következő:
    PISA = Teszt mennyire készít fel az iskola az ÉLETRE!!
    SULI = Élet = nuku és csak lexikális tudás kell:-((
    Ezekután asszem nem csoda, hogy a tesztek szerint butulnak a gyerekek:-((

Igencsak meglepődtem mikor az egyik pdf-ben a következőt olvastam: (szabadfordításban)

"A problémamegoldás központi célját képezi minden ország iskolai programjának. Az oktatók különösen törődnek a tanulók alkalmasságát illetőleg a valós élet beli prolámák megoldását illetőleg."
    Nemtom mennyire pontos a fordítás, de a lényeg azért benne van... na szerintetek ez mennyire igaz nálunk... persze én csak néhány iskoláról tudok nyilatkozni (meg persze vagy 5 éve érettségiztem)... szal lehet, hogy azóta 'jobbrafordultak' a dolgok:-PP

Na akkor most mi van? A számítógépeket okoljuk vagy beismerjük hogy változtani kellene egy kicsit az oktatás milyenségét illetően:-))

Mielőtt még itt leparasztozna valaki megjegyzek pár dolgot:
    - Már kiskoromtól kezdve napi sok-sok órát töltöttem gép előtt
    - Persze programoztam is (már C64-en)
    - Fura módon szinte soha nem tanultam (csak amennyit muszál volt)
    - A magyart/törit leszámítva 4-es 5-ös voltam
    - Az egyetemen az első 2 év (alkalmazkodás) után 4,3-4,7 volt az átlagom (szintém tanulás nélkül)

És akárki akármit mond én ezt részben a rengeteg számítógépezésnek tudom be... rengeteg dolgot innen tanultam meg (mert más nem tanított meg)... angolt, matematikát, szaámítástechnikát, logikát, stb... és mindezt úgy tettem, hogy nagyon jól szórakoztam:-))

Bocsi a kicsit hosszúra nyúlt hozzászólás miatt... és még1x: remélem senkit se bántottam meg ezzel... ha mégis akkor elnézést... és nyugodtan mondjátok meg a véleményeteket... én nyitott vagyok megváltoztatni a véleményenm ha valaki észérvekkel támasztja alá amit mond:-))

(-:(-:(-:LOVE & PEACE:-):-):-)