Ace McCloud#6842
Csá !
Én az x2 ből tanult módszert használom, mert még mindíg hatásos, azaz módosítottam kicsit.
Mentek mielőtt túl közel érnék, beállítok egy hept fegyvert, és mielőtt rárepülök a célra elindítok egy ugrást a legközelebbi kapura(ennek kitapasztalása szükséges). Full gáz és nagyon közel megyek az ekkorra már széteső clusterhez. Tüzet nyitok a kisebb célpontok ellen, és a shift+t lenyomásával az autotarget befogja a legközelebbi ellent. 4-5 scoutot szétlövök, és mikorra tüzet nyitnak, már ugrok is. Fullsebesség a cluster felé a kaputól, és egy bizonyos pontnál megállok, így beváron hogy a gyorsabb scoutok előbb elérjenek, és ha nagyon sokan vannak akkor ugrásindítás megint. Agyaggalamblövészetre emlékeztet az egész dolog, de a végén jön a harc a fighterrel. érdemes közel menni hozzá és hátulról strumangolni, mert csak szemből tud lelőni. Van egy bizonyos fegyver, ami újítás az x3 ban, azthiszem valami photon beam emitter, ennek nagyon gyors a lövése de kicsit sebez. néhány ilyen a hajóra, és minimális sebesüléssel gyakran tudod captureolni a khaakokat, és mivel a fightert hátulról lövöd (itt érdemes menteni) így a fegyverei gyakran használhatóak maradnak. Bizony bizony beépítettek egy ilyen modult a programba.... És persze olyat is hogy minnél gyakrabban töltöd vissza a csata előtt, annál nehezebben ugrálnak ki a pilóták (legalábbis ezt így tapasztaltam). Miután megszerezted a bkyon emitterjét, már a khaakvadászat uncsi lesz még sokkal nagyob cluster esetén is. Arra vigyázz hogy a kiugrasztott pilóta automatikussan rádhagyja a khaak gépét, és a többiek ezt előszeretettel vágják miszlikbe... Van egy bizonyos khaak capture script is az Amaro mindentudó honlapján ha jól vágom, de ennélkül is tudtam fightert foglalni.