F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Gryllus
    jakuza sima távirányítással lehet trade-elgetni két állomás között, ha csak néhány hajóval akarod csinálni, nem is sok idő.

űrben az r gombra bejön a property menü. itt kiválasztod hogy ships. Ha sok hajód van, beállítod a filterekben, hogy csak a kereskedő hajókat mutassa.
    Előtted a hajók listája, látod melyik mit csinál. Amelyik NONE-n van, az épp utasításra vár. Ennek kiadod, hogy pl. vegyen valamit az állomáson, ez azonnal megtörténik. Azután azt mondod neki ,hogy jump and fly to station. (c a konzol, 1 - navigation - jumpn and fly...) kiválasztod a célállomást és kész. Időnként rá kell nézni, pl amikor bekapcsolnád a SETA-t.

Amíg így is kereskedtem, addig azt csináltam, hogy azt a hajót amiben ültem, beállítottam irányba, felhoztam a hajólistát és megnyomtam a SETA gombot. amikor bármelyik hajó NONE állapotba váltott, akkor azt gyorsan lerendeztem, kiadtam neki a parancsokat, és vissza SETA.

Később már nem foglalkoztam manuálisan irányítással, vagy Universe Tradert használtam, vagy a Station Trader scripttel tettem be a kereskedőhajóimat egy-egy bázisom ellátására. Még ezek mellett is sokáig megérte egy Mercuryval fegyvereket felvásárolni és eladni a EQ dokkokban. Ha van tőkéd és megvehetsz bizonyos fegyvereket a fajok gyáraiból, nagy profitot lehet vele csinálni, minimális odafigyeléssel. (szektorlista, kiválasztasz egy szektort, 6-os gomb best buys, megnézed van-e jó fegyver. ha van, odaküldöd a kereskedődet, 2 perc múlva ránézel, felvásárlod, és elküldöd egy EQ dokkba, vagy a köv. fegyvergyárba.)

Én megjelöltem a kinyomtatott térképemen azt a pár szektort, ahol jó fegyveripar volt, mondjuk 3+ fegyvergyár, és azokat időnként felvásároltam.
    Később amikor EC-t és kristályt kedtem tömegesen exportálni, még gyorsabban teltek meg a gyárak, nagyobb profitot lehetett rajta akasztani.

Magas szinten is érdemes ránézni, egy-egy teletöltött FAA, PPC gyáron félmilla feletti profit is lehet és csak oda kell nyúlni érte.

Összefoglalva annak, aki kezdő a távvezérlés kérdésében:

űrben r betű - hajó és bázis lista (érdemes a filtereket babrálni)
    a listában c betű a konzol, vagy enter és Command Console
    Ha még nincs jumpdrive, akkor 1 - navigation -> dock at ... és állomás kiváalasztása
    a van jumpdrive, akkor időnként tankolj be EC-vel és 1 - navigation -> Jump and fly to station

Ha bedokkolt a hajód, akkor d - trade with station és bejön a trade menü mintha te lennél ott.

Arra oda kell figyelni, hogy jumpdrive nélkül megadhatsz nekik hosszabb utakat, is, de agyatlanul elindulnak kalóz és xenon szektorokon át is, és megpusztulnak a kis buták. Nézd meg merre küldöd őket.