-
Gryllus #3397 Úgy van, ahogy Lammaer mondja. Ha jumpdrive-t teszel a Maintain Station hajókra, akkor akár 50-es jump distance is mehet, mert egyenesen odaugrik abba a szektorba, ahol dolga van.
Ilyen maintain shipet összevissza 1-et veszítettem el. Ahhoz sem volt odaírva, hogy mi ölte meg, azaz nekiment valaminek, gondolom. Vagy meghibásodott a hiperhajtóműve, és a brutális robbanás elpuszított minden életet a környéken. Ez megmagyarázná azt is, hogy 1-2 szektorból miért tűnt el egy csomó gyár. :)
Még egyszer nekiugrottam a Combat Pilot Project script telepítésének. Második nekifutásra nem ugrott össze a Station Trader-rel. Megnyomtam a reinit script cache gombot, attól akadt ki a station trader.
Szépen elkezdtem pilótákat bérelni éspatroloztatni őket Home of Light-ban. Az első őrjárat 6 db paranid M5 (pericles) volt. Ebből 1 megpusztult, belerohant valamibe az őrjárat 10. percében. Egy másik hajó is megsérült, az az őrjáratvezető bedokkoltatta a legközelebbi argon állomásba. Teljesen intelligens húzás.
Felpakoltam, vettem még hat periclest, felpajzsoltam, fegyvereztem őket, vettem beléjük pilótát.
Follow me paranccsal hoztam őket ki a terracorpból.
Miközben az első két őrjáratot elindítottam, a maradék hajók köröztek körülöttem, én álltam a centaurral. Az egyik bumm nekem jött. Gondolom nem ez lett volna a legügyesebb pilótám egyébként sem. :)
Elindítottam a 3x3 hajóból álló őrjáratot, maradt egy tartalék hajó, azt bedokkoltam.
Ki is ugrottam a szektorból, hogy ne legyen több karambol.
10 perc múlva jön az üzenet, hogy Home of Lightban így attack úgy gáz.
Mire a message panelt megnyitottam, már 4 hajó haláláról kaptam a jelentést.
Odaugrok, 2 argon buster kalóz aprítja a picinyeimet.
Szerencsére csak 8 kilométerre voltak a kaputól, 4-4 silkworm missile szinte azonnal indult, hogy legalább azt mentsem, ami megmaradt.
Mire felrobbant a 2 buster, addigra összesen 4 hajóm maradt a tartalékkal együtt... az induló megvett 12-ből nem túj jó arány.
Ráadásul a patrolt se fejezték be a hajók, gondolom a patrol leaderek mehhaltak, azért.
Első nekifutásra elég nehezen lesz így admirálisom. :)