-
Etele1 #3042 Sziasztok!
Most először írok a fórumba mert jó sokáig tartott, mire becsületesen végig olvastam ezt a több mint 3000 bejegyzést. :)Én régi X fan vagyok már az első résszt is végig játszottam és azóta is rendületlenül a szívem csücske az X Univerzum. :-) Normal módban kezdtem, a story vonalam már végignyomtam (én már az 1.3-as patch-el kezdtem el játszani) most pedig kereskedek.Sok hasznos dolgot tudtam meg itt a korábbi hozzászólásokból pl: az új hajólistát mert az ugye változott az X2 óta. Sok felmerült ötletemet más már "lelőtte" de van itt még olyan, amit szerintem tudtok használni, leginkább az, aki még csak most kezdi a játékot. Volt már szó arról,h XY BBS küldit elválalva sikeresen legyakott egy TL hajót+ 4 Nova-ból álló kiséretét is és kapott vagy 900 ezret érte. Egy korvett osztályú hajóval ez nem is nagy durranás de mire olyan hajód van, addigra már a 900 ezer sem az, és inkább a Xenon küldetésekre ácsingózol a 6 milláért. Viszont ha még nagyon az elején vagy és csak Argon Nova-d van (kalóztól foglaltam el egy szál Argon Busterrel strafelve kijátszva a back turretjét)azzal is megcsinálható a küldetés. Persze önmagában odamenni öngyilkosság de nem is mindenkinek van még ütőképes flottája. Szóval bemész 1 Drone factoryba és veszel kb: 20-24 drone-t (és nem 2000-et mint az az őrült erőmű tulajdonos :-) ),ami nem olyan vészes összeg. Keresel jól fizető küldetést, elvállalod. Odajumpolva szemből elindulsz feléjük, droneokat kidobálod menet közben. Ott köröznek körülötted, nem hagynak magadra. Nekiesel a TL-nek. Na és itt jön a csattanó mert a Nova-k elkezdenek tüzelni a droneokra lőnek mindent szemből és a back turettel is. Én simán levadásztam a TL-t BPAC-okkal többször ráfordulva, aztán pedig a Nova-kat is egyenként úgy,h engem konkrét találat már csak akkor ért, mikor a legutolsót üldöztem. A dronjaimból meghalt 2(!)és bekaszáltam a 900 ezret, ami ekkor még igencsak jól jön! (még HEPT-ekre se nagyon volt pénzem...
Aztán dronokat összefogdostam egyenként mert sajnos nem találtam nekik vissza a raktérbe parancsot bár nem tudtam mindet, mert 1 idő után vmi miatt az álló, parancs nélküli Dronok felrobbannak. Mind! Na mind1...ennyi veszteség belefért :)
Még 1-2 észrevétel: írtátok többen,h Xenon inváziós küldi során 2 K-t is kivégeztetek és jött a 12 milla...na ilyen nekem még sosem volt pedig már sacper 5-6 ilyen küldetést lenyomtam. Mindig csak 1 K volt. Mondjuk kósza Xenon M1 és M2-ket se láttam még 1 baráti szektorban sem, csak kis xenon hajók és kalózok mászkálását. Aztán ami még nekem furcsa,h baromi nehéz a kereskedés. Minden késztermék gyártó drágábban ad cuccokat, mint amennyiért megérné eladni max. a világ tulsó végén van jó áron, ahová sok nyersanyag nem jut el a közbülső Xenon szektorok miatt. Pedig aztán van rálátásom az árakra mert minden valamire való szektorban van advanced sat.-om úgy 120-130 bár elég sokat kiírtanak belőlük időröl-időre, de pótolom. Szóval most ott tartok,h van a Nova-m meg 2 M3, 2 M4, 1 M5. Van 2 Ore mine (egyik a storryvonalból) 1 Silicon Mine, 1 Bogas factorym Power circle-ban és egy L-es SPP Ianamus Zura-ban bár azt még csak most építettem. A gyárakból alig viszik a cuccot csak akkor ha már veszteségesen adom el. Az SPP-ről még nem tudok nyilatkozni bár abban van minden reményem mert ott van bazinagy energiahiány, ahová építettem. Picit el vagyok keseredve mert nem akar ez a kereskedés sehogy sem akar beindulni és a fő bevételi forrásom a Xenon küldi 6 millája,amit hamar felélek hajók fejlesztésére v. 1-1 gyár vásárlásra...komplexumokról még nem is álmodok. Nem tudom,h másnak is ennyire nyögvenyelősen indult-e a dolog, de már kicsit bánom,h normál módban indítottam a játékot, lehet,h emiatt szívat. Ja van UT-m is 20-as is de aliug tölti meg a rakteret, szóval sokat nem keres...ja és állandóan oda ugrálnak az idióták, ahol nem tud energicell tankolást végezni és még azt is nekem kell irányítanom.
Bocs a bőléért de most úgy éreztem ezt ki kell írnom magamból...már jobban vagyok :)