Gryllus#3003
Tegnap este próbáltam meg a 1280*1024-et az eddigi 1024*768 helyett. Bánom hogy nem tettem meg korábban...
Megduplázódott az FPS-em. Csatában is, sima zóna közlekedéskor is.
Még Ore beltben is, ahol az Ore Belt Holding Corporation folyamatosan terjeszkedik. Itt 1024*768-ban 4 FPS-t bírt a gép, ha a komplexumom a képernyőn volt, most 8-10 FPS-sel nyomja.
Tényleg erre a felbontásra lehet minde optimalizálva a játékban. Még a Xenon sector csaták is teljesen élvezhetők lettek, két Xenon K-t sikerült a centaurommal elcsalogatni a fő xenon rajtól messzebb és kivégezni őket. Eddig erről nem is álmodtam, mert xenon szektorokban 4-5 fps fölé nem mentem.
3 Ghz P4, 1 giga RAM, X800 GTO.
"Kölcsönöztem" unknown objecteket is a xenon sectorban tett udvariassági látogatás során. Nekem nem végezte ki a K-t, csak a pajzsa 40-50%-át cuppantotta le, és egy-két balszerencsés L veszett oda a robbanásban.
Xenon J-re kilőve sem volt átütő ereje, a J pajzsa 60-70%-a odalett, 1-2 L mehhalt, de nekem kellett a maradékot kivégezni.
Az Ore beltbe letett amőba jellegű gyáram tovább terjeszkedik, kiegészítettem egy Ore Mine-nal, BPAC gyárral, további SPP-vel, az ezekhez szükséges extra kajaellátás miatt beraktam egy L-es cattle ranch-ot és cahoona bakeryt.
Elég kényelmes az óriáskomplexum. Amit pluszba termel, azt lehet belőle eladni, bevinni meg nem kell semmit.
Most azon dilemmázok, hogy megálljak-e ennél a méretnél, mert ennyit még ellát a silicon mine L és az ore mine L. Ha tovább növesztem, akkor nyersanyag bevitelről is kell gondoskodni. Már most is 12 vagy 13 gyárból áll az egész, nem emlékszem ,hogy a 3. crystal fab-ot betettem-e már.
A másik alternatíva, hogy elkezdek egy másik borgot növeszteni egy olyan helyen, ahol közel esik egymáshoz egy jó ore és egy jó silicon asteroida.