Üdv!
Egy pár szóval beszállnék ebbe a programhibák tömkelegének feszegetésébe. Kisviku tömören összefoglalta (#2933) az Én véleményemet is. Első lépésben minden a pénzről szól, aztán nézhetjük a minőséget… Bár szerencsére akadnak kivételek.
A második és szerintem nem elhanyagolható szempont a fejlesztők hozzáállása a témához. Elég, ha csak a szűk környezetemben mézek szét ill. belepillantok a tükörbe.
Szerintem a programozók nagytöbbsége úgy van az általuk készített programmal, mint szülő a gyermekével. Szereti dédelgetni, minél jobbá tenni, és így sajnos az olyan „dolgot” a mai teljes mértékben elanyagiasodott világban, hogy határidő képesek „semmibe” venni.
Nekem nagyon sok időbe telt, hogy saját magamat rákényszerítsem egy ésszerű és hatékony megalkuvásra azzal kapcsolatban, hogy mi az, amit meg lehet és mi az, amit meg kell valósítani azért, hogy a felhasználónak teljes mértékben megfelelő és határidőre kész program legyen.
Ebben számomra az a nehéz hogy saját fantáziámat korlátozzam a szűken vett feladatra úgy, hogy az mégis megbízható és jól működő legyen. Én nehezen tudok gátat szabni saját magamnak, ha egy bizonyos terület megvalósítása rám van bízva. És ezért a kiadói nyomást is meg tudom érteni lehet az hasznos is, de nagyon bele is lehet bukni…
Bocsi ezért a kis eszmefuttatásért de kikívánkozott, még akkor is ha nem szorosan a témához kapcsolatos, és nem kíváncsi rá senki.
A felhasználói oldalról igen helytálló az, hogy az emberek a pénzükért elvárnak egy bizonyos szintet. Én is!