-
Gryllus #2573 Most a hétvégén szántam rá magam, hogy feltegyem az 1.3-mat, a benchmark meg egy-két fejlesztés miatt. egyébként féltem az FPS zuhanástól.
Teljesen más lett a játék. Már többször említettem (1.2.1), hogy keveslem az ellenfelet benne, a kalózokat keresni kellett, a xenonok csak xenonfalván tanyáztak. Most hirtelen felpezsdült az élet, kalózhegyek, a xenonok folyamatosan támadgatják a szomszédos szektorokat. Getsu Fune-ban tegnap este minden küldetés meg egyebek nélkül volt kb 20 xenon hajó, a végén mégy egy P (!) is megjelent. Félek, hogy az lesz a vége, hogy szétszedik azt a jó kis szektort, pedig a fegyverkereskedők kedvence, ha meg akarok szabadulni a készleteimtől, az ott található 5 equipment dockban mindent felvásárolnak.
2 óra játék alatt a kitelepített 60-70 navigációs műholdamból több mint 10-et elvesztettem.
A xenon küldik is sokkal nehezebbek lettek. Amikor megjönnek a rosszfiúk, előző patchben egyenletesen szétoszlott köztem és a többi védő hajó között a támadásuk. Most a kis hajók közül mind egyenesen rám támad, vagy legalább a 2/3-a a tömegnek, és ha valaki közben rájuk lő, akkor esetleg foglalkoznak a rendőrökkel is. A xenon hajók is okosabban harcolnak, sokkal többet eltalálnak most ,mint régebben.
Nagy fájdalmat okozott az egyik kereskedőhajóm. Egy fullra felszerelt Demeter volt, egyszer csak kapok egy üzenetet, hogy lelőtték. Nézem hogy hol: Xenon sector xxx. Hát ezt a baromságot. Egy kíséret nélküli 1 db A-PAC turrettel ellátott kemény 100 km/h végsebességű hajó át akar menni egy xenon sectoron... ááááááá! Amúgy Sell product for best price üzemmódban dolgozott éppen.
Beinvesztáltam egy joystickba is, pedig a C64-es idők óta nem volt joystickom. Tetszik a dolog, még kalibrálgatom az érzékenységet, kár hogy nem lehet csak 5%-os léptékkel állítani, majd megpróbálom a windowsos szoftverével hangolgatni. Mindenestre csatázni sokkal jobb mint az egér, nem kell egeret emelgetni folyamatosan. A csatamentes játékhoz meg ott az egér. A throttle-t viszont nem tudom használni rajta, mert úgyis boost-tal gyorsulok és backspace-szel állok le. Ha meg teljesen hátrahúzom a throttlet, akkor már tolatni akar, ami zavar.
PSG weaponok, szaggatás és 1.3.
Kipróbáltam, egy xenon rajt akartam megtámadni, és rakéta védelemnek kellett a PSG. B-PSG-t vettem, hármat is a próba kedvéért. Seizewellben lőttem vele pár sorozatot. Elsőre semmi , a második sorozatra összeszakadt agép, azt hittem ki is fagyott. a winyó felbőgött mint egy erőmű, 5-6 másodpercenként egy képkocka. Ezt csinálta egy percig, vagy kettőig, aztán visszaállt a normális játék, is lőni is lehetett a PSG-vel.
Textúrákat töltött, vagy swappelt, vagy ki tudja, de egyszer izzadt egy darabig, aztán semmi.
Átjumpoltam csatázni. Jönnek a rakéták. Ilyenkor a PSG rakétavédelem úgy néz ki nálam, hogy egy kis gömbben cikázok körbe, és kifelé PSG felhőket eregetek. Na itt is meg kellett várni a 2 perces izzadást, de utána visszaállt a normális FPS. A rakétákat leszedi a PSG felhő, aztán visszaállok normál lövöldözésre. A kisebb xenon hajók ha belekerülnek, elkopnak benne. Ebben a Getsu Fune-i csatában 20 perc alatt 3 kisebb xenon hajó meg is adta magát, ott lebegnek, de mivel folyamatosan jönnek a xenonok, nem tudom őket összeszedni.
Nektek is jelentett hasonló változásokat az 1.3 a játékmenetben?