Aha... gyárba akkor sem tudod berakni, maximum ha saját módot készítesz ahol átírod a scriptet.
Én is számtalan hajót szerkesztettem már át, és számtalan módot próbáltam már ki, az egosoft.com-on még teszter is voltam már.
De eddig soha, semmilyen körülmények közt nem találkoztam olyannal hogy az XTM ne működött volna egy egyedi hajóval.
Úgyhogy tedd azt amit én.
Fogd meg az X3-at, töröld ahogy van, mindennel. Rakd fel újra, aztán az XTM-et, jöhet a Plugin, végül telepíts egyedi hajót, és ott lesz. És az XTM-es hajók is.
Ha így se jó akkor egyszerű a válasz.
A játékod megmakacsolta magát és megmondta hogy azért se!
Egyébként, meg már vagy 3-an is feleltek neked, köztük én is, már 3x is feleltek ugyan arra, ettől függetlenül vissza kérdeztél, és oylat aminek semmi köze nem volt ahhoz amit mondtak.
Hajót shipyard-ba nem tudsz, és nem is fogsz tudni berakni, mivel azt a játék maga generálja.
Ettől függetlenül max a hajót tudod másik fajhoz állítani, és akkor fog csak a gyárban szerepelni. Viszont az XTM-es hajók attól még ott lesznek.
Mert a gyárat egyetlen nyomorult hajó script nem fogja átírni, hanem csak simán hozzárendeli egy adott fajhoz.
Ahhoz képest hogy azt mondod mennyi mindent át írtál meg átmódoltál, ezt neked is tudnod kéne.