A StarForce valóban nem tartozik a könnyen emészthető védelmek közé, de a kiadók részéről érthető, ha igyekeznek védeni a játékaikat a warez ellen. Hiba igazából ott léphet fel, ha valaki nekiáll szórakozni a géppel, és nem olvassa el a StarForce readmejét. Ugye az SF minden elindításkor scanneli a gépet, és ha HW változást észlel, akkor megáll (erre van megfelelő program, szóval annak egyszeri futtatása után máris nincs probléma), gondja azoknak lehet, akik a virtuális drivekokkal sokat szórakoznak, erre ugyanis "ugrik" az SF. Ami a fizikai károsodást illeti, én nehezen tudom elképzelni, hogy is okozhatna károsodást a CD-romnak az SF. Azt ellenben el tudom képzelni, hogy csúnya vége lesz annak, ha valaki pl. bekapcsolt gépnél nekiáll a CD-rom tápkábelét lehúzni/visszadugni a warez játék SF védeleme miatt (külföldi fórumokon volt erre példa!!! Sír a srác, hogy az SF kinyírta a gépét, aztán kiderült, hogy az isten barma a fent leírt műveletett végezte el... és utána nyúlt ki... milyen meglepő :))).
Ami a GameStart illeti, a HL2-féle baklövés csak egy a nem kevés közül. Mindenestre elgondolkoztató, hogy érdemes-e odafigyelni olyan médiára, amely ilyesmit megengedhet magának...