steweee#1573
nos, nem olyan nehéz mint gondolád. alapgépem volt amit én vettem saját pénzből, mert akkor kezdtem el dolgozni (komolyabban):
amd athlon 1800+
nagy ház 6 férőhelyes
cd író, dvd olvasó
pár vincsi
abit nf7 (mert előtte három is kipurcan, az utolsó nem volt már garos ((kt7,kg7,msi 746))
régi bill. és egér, régi 14" moncsi
3*256 mega kingstone 266hz ramok
radeon 9500
és semmit nem adtam el fillérekért inkább megtartottam mert tudtam hogy előbb utóbb felhasználhatom. folyamatosan kerültek ki a dolgok belőle az elmúlt 3-4 év alatt, az új gépem:
szupernagyház
4*80 giga vincsi
az optikákat átvittem de most visszakerül a régi gépbe + 1 dvd íróm is van már két éve
2800+ athlon fél éve
an7 -ezt vettem most
gef 6600 gt - ez is új
3*512 400 hz ramok fél éve
na csak oda akarok kilyukadni hogy mindent célszerű akkor vásárolni amikor az jó árban van, vagyis inkább kivár az ember fél/1 évet míg megvesz egy alkatrészt mert addigra nagyon leesik az ára és utána hozzsú ideig jó. + nem szabad venni gagyi márkát mert az általában nem bírja sokáig, bár a márkásnál is előfordul hogy kinyiffan.
így tulajdonképpen pár évenként mindenkinek lehet egy teljesen új gépe, mivel a régebbi házak nem elég nagyok, tehát ált. az is cserére szorul(most már vannak jó nagyok, erős táppal)a többi alkatrész meg egyértelmű hogy vagy elavul, vagy elhasználódik(pl vincsik, egér, bill)
a szerver gépem még a régi celeron 800-as konfiguráció egy voodoo 3-as karival(nics rajta venti és nem zúg, meg akkor még az volt)és a célnak tökéletesen megfelel. anyáméknak netezni, emilezni, szövegszerkesztőzni stb.
bocs az offért, ha zavaró hogy ez itt van nyugodtan lehet törölni, csak azért válaszoltam ilyen hosszan mert be akartam mutatni hogy átlagemberként sem luxus egyáltalán hogy több gépe legyen vkinek, ha buta módon nem adogatja el fillérekért a használt alkatrészeit mikor veszi az újat