F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Ace McCloud
    "Lehetett volna olyan az univerzum, hogy átrepülhetsz egyik szektorból a másikba,"

Áh! A csillagok méretei, és a megadott elérhető sebességek miatt ilyenre nem is számítottam, sőtt! Nem is tetszene.

"megkavarják a szektorok és ennek tudható be még néhány kifogásod. Itt egy-egy szektor nem egy-egy naprendszer, hanem sokszor csak egy bolygó melletti, elkülönült terület. Vannak olyan, szomszédos szektorok, amelyek ugyanazon bolygó más-más "oldalán" vannak. Az azonos csillagrendszerben lévő több szektor több esetben is előfordul. Amíg ezt nem fedeztem föl, engem is zavart néhány szektor kinézete..."

Erre már én is gyanakodtam, de teljesen logikátlan. Mi értelme egy bolygó több pontjára kaput rakni?? Miért így jelölik az univerzumtérképen. A bizonytalanság ez esetben (is) az egyértelműség hiánya, ami ez esetben negatív tényező..

"Az térbeli mozgások fizikája azért lett ilyen (gyanítom) mert az Elite-ben használt, a valós fizikai modellre hasonlító kormányzás esetén még annyian se játszanának az X univerzumban, mint így. Azért az Elite kézi dokkolását a forgó orbitális állomásra, nem mindenki képes hosszan elviselni. Vagy azzal az irányítással csatázni, bányászni... Én is jobban szeretném azt, de az elterjedt űrszimulációk sajna ezt, a légköri repülésben megszokott irányítást és fizikát alkalmazzák, ezt kell elfogadni..."

A hajó térbeli mozgásával ki vagyok békülve, mert hajtóművekkel rendelkezik, és a végtelen sodródás, és ellenkormányozás nagyon idegesítő (lásd Elite pc-s verzió, vagy infinity csataszimulátor előzetes) Ellenben a hajtómű nélküli egyéb tárgyak fizikája nagyon gagyi..