SaGa#14359
Csak az "aréna szerűséghez" egy kis megjegyzés.
Lehetett volna olyan az univerzum, hogy átrepülhetsz egyik szektorból a másikba, de akkor az életed szétunnád, mire újra lakott területre érsz (anno, még Enterprise-ra volt egy űrsikló szimulátor, ami valós időben játszható felszállást, repülést, feladatvégzést és leszállást is tudott. A valós idejű felszállás úgy kezdődött, hogy a trailerre rakott siklót és hordozóját kiszállították a kilövő állványhoz. Néhány óra alatt, merthogy nagy és nehéz. Szerencsére volt időgyorsítás...)
Aki Elite-tel kezdte, azt kissé megkavarják a szektorok és ennek tudható be még néhány kifogásod. Itt egy-egy szektor nem egy-egy naprendszer, hanem sokszor csak egy bolygó melletti, elkülönült terület. Vannak olyan, szomszédos szektorok, amelyek ugyanazon bolygó más-más "oldalán" vannak. Az azonos csillagrendszerben lévő több szektor több esetben is előfordul. Amíg ezt nem fedeztem föl, engem is zavart néhány szektor kinézete...
Persze megoldható a dolog másképp is, de így sem rossz...
Az űrállomások és hajók mérete közötti aránytévesztés engem is zavar néha. Eleve a távolság és sebesség jelzés km-ben, elrugaszkodik kissé a valóságtól, jobb lett volna egy olyan egység, ami nem hasonlít az ismert földi mértékegységekhez.
Az térbeli mozgások fizikája azért lett ilyen (gyanítom) mert az Elite-ben használt, a valós fizikai modellre hasonlító kormányzás esetén még annyian se játszanának az X univerzumban, mint így. Azért az Elite kézi dokkolását a forgó orbitális állomásra, nem mindenki képes hosszan elviselni. Vagy azzal az irányítással csatázni, bányászni... Én is jobban szeretném azt, de az elterjedt űrszimulációk sajna ezt, a légköri repülésben megszokott irányítást és fizikát alkalmazzák, ezt kell elfogadni...