F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • kisviku
    No, úgy döntöttem itt az ideje, hogy egy kicsit beszámoljak a fegyverekről és hogy milyen érzés egy Argon Mammoth-al közlekedni.Szinte minden pénzemet ráköltöttem és alig maradt hajóm, hogy megvegyem, de szerencsémre gyáraim csak termelnek és termelnek...
    Huhh, lehet hogy ez hosszú lesz.
    Maga a hajó szép nagyra nőtt, akárcsak az előző részekben és meglepő, hogy 87-es avégsebessége egy ilyen 1,5-2 km hosszú hajónak.A kb 30 millás árához képest a 20 ezer credites felturbózás elenyésző ár plusz a Rudder Optimization 20 ezre.
    Alapból egy 125 Mj-os pajzs jár hozzá és más semmi, ami azért idegesítő.
    Szerencsére még a sztori módban nem mentem annyira előre, hogy a Paranidokkal szinte ellenség legyek, amikor elkezdtem hajóimra Docking Computereket venni, majd jó lesz valamire címmel.Hát itt pont jól jött, mert folytatván a sztorit, most egy darbom sem lenne.
    Lényeg, hogy mindenképpen kell egy az ilyen méretű hajókra, megkönnyítvén a dokkolást, ami ugyanúgy ki van jelölve zöld lámpákkal, mint egy kisebb hajónál.Hmm, örvendetes újítás, az X2-ben ilyen nem volt nagy hajók részére.
    Terészetesen csak Shipyardra lehet dokkolni, ám itt is változott pár dolog.A szokásos Trade menü után lehetett az óriás hajókra felszereléseket,fegyvereket venni az X2-ben.Itt nincs ilyen, kell hajó, ami leszáll a gyárba és visszahozza a Mammoth-ra.
    Apropó, hajók.A hangár 5 db hajónak ad helyet, ami szépen ki is van alakítva grafikailag (képeket később rakok fel), látható, érezhető hogy valami állati nagy dologba szállsz be.Sajnos TS hajót nem fogad (miért?), semmilyen méretűt, viszont M5,M4,M3 mehet bele.
    Felmerül a kérdés, hogyan szereljük fel fegyverrel akkor?
    A legnagyobb fegyver az Alpha PPC, amit elbír ez L-es méretnek felel meg, ami egy M3-as hajóba is elfér.Ennyi.A kisebbeket, meg minden hajó elbírja.EC tankolás: TS dokkol Shipyard, amíg ott van a TL és Freight Exchange.
    A raktér 60 ezres, természetesen jó pár állomásnak helyet hagyva.
    Na akkor a fekete leves:
    Fegyverekből IRE,PAC,AHEPT,BHEPT,APPC és APBE a választék.

Először megpróbáltam ezt az Alpha Pulse Beam Emitter-t, amit nem tudom, mire találtak ki, de hogy nem erre a hajóra, az tuti!
    Olyan ku*va sz*r, hogy 1,3 km-es lőtávnál is azt mondja, hogy nincs lőtávban, magyarán egy HEPT lőtávjának a felénél is kisebb ez.Mondani sem kell, hogy használhatatlan.Gyorsan lő, nem fogyaszt szinte semmit, de minek, ha nem is lehet lelőni semmit sem?
    A HEPT-ek a legalkalmasabb fegyverek, gyorsan lő,erős, keveset fogyaszt.Na itt álljunk meg egy fél pillanatra!Azt a fejlesztőt, aki kitalálta, hogy legyen a lézereknek energiája, azt megkínoznám.Nem elég hogy az ember kínkeservesen elküzdi magát egy ilyen kib*ott drága hajóig, még a fegyverei is használhatatlanok.Elmondom, miért.
    Gondoltam összegyűjtök legalább két APPC-re valót, ami kb 800 ezer Cr, "na majd én megmutatom most hogy ki az erős címmel". Az X2-ben a PPC fegyverek voltak a legjobbak, még vadász ellen is hatékony volt.Itt kábé 10-15 (!) lövést lehet leadni egy ALPHA-VAL (nem GAMMA!) és elfogy az energy!A torony mauálisan úgy fordul, mint egy csiga, de lehet célozni.A lövés gyorsasága átlagos, de maga a lövedék is mint a csiga.Lehet, hogy baromi erős, ha eltalál valakit, de ahhoz el kell találni.Kíváncsi leszek egy csatahajóra, ami majd ezek alapján le tud adni (jó esetben) 5 lövést és kifogyott az energy, dobhatod a pi*ba a 100 milliós hadihajódat...
    Tehát marad az Alpha és Beta HEPT.
    Pajzs 5*125 Mj, nem rossz,nem rossz.Nemigen tudják még a feléig sem levenni a kalózok, még ha 6-8-an is támadnak.Rakétából nincs nagy választék, a Hornet és a Silkworm a max,de az azért elég is.
    Ami nagyon jópofa, az ahogy egy vadászgép melléáll ennek a behemótnak és szó szerint egy porszem a vadász.Ezért ha vesz valaki, a szektorokban álljon magasabb repülési pályára, nagyon könnyen le lehet zúzni pár hajót, ha egy kereskedelmi útvonalban haladsz.
    Jumpdrive,Docking Computer, sok pajzs és max tuning kötelező.Az építkezés gyerekjáték ezzel a hajóval, bentről is simán fel lehet húzni bármilyen állomást.
    Na végére értem és eme hosszú leírást mindazoknak írtam, akik hamarosan eljutnak idáig, hogy ne érje őket meglepetés semmiben.