Ez a temérdek ötlet szerintem nagyon jó, de ehhez egy borzalmasan komplex játékot kellene csinálni, aminek fejlesztése szerintem nagyon időigényes és ezzel az előállítási költésge is nagyon nagy lenne.Tehát nem biztos ,hogy az Egosoft bevállalná.
A bolygóraszállást simán meg lehetne csinálni, lásd Freelancer.Annak én is örülnék, ha legalább az állomásokon körül lehetne nézni.Vagy legalább csak a sajátodon.Nem kell feltétlenül FPS stílusban,de valami okosság jó lenne.
Most ezzel az XTM-mel már sokat javult, talán összetettebb lett,részletesebb.Én leginkább még mindig azt hiányoltam, hogy az "egyéb" hajókkal három dologról lehetett csak kommunikálni: Hol a Shipyard?, Hol az EQ Dock? és Add meg magadat!"
Ez így elég gyatra.Ha már képesek voltak annyit rizsázni a BBS-en, akkor ezzel a játékélményt lehetne drasztikusan fokozni.Mert amíg azalap sztorit játszod, úgy érzed valaki vagy a világban, jobban beleéled magadat, de amint befejezted, már csak egyvalaki vagy a sok közül.
Igaz, rizsázásban az RPG-k a verhetetlenek, nem is tudom, hogy az istenbe tudtak annyit összeírni, egy-egy ilyen típusú játékban.
De mondom, egy idő után azért válik unalmassá a játék, mert nem érzed azt, hogy benne vagy maximálisan.Nem érzed a részleteket.Egyedül vagy az űrben.Még a saját hajóid sem "beszélnek" vissza, csak annyit "mond", hogy "Command Accepted".
Ezt én már sokkal korábban felvetettem, még anno asszem az X2-nél is,szóval nem új keletű a dolog.