• [NST]Cifu
    #205
    Támadd be Paksot, aztán meg egy családi házban levő aggregátort és majd meglátod!

    Especiel az energiatermelésben és elosztásban én is hajlok a decentrializációra, viszont ahhoz, hogy mondjuk megbénisd Magyarország energiahálózatát, mindnégy Paksi blokknak ki kellene esni, ráadásul elvileg még ekkor is pótolható a hiány külföldről.

    2. A jelenlegi hisztérikus hangulat részben télleg mesterségesen keltett. De azért még a jelenleginél is sokkal szigorúbb lenne mindenki hangulata, ha nap mint nap kellene egy támadás okozta lyukat nézegetni a Kossuth téren, meg minden nagyvárosban.

    Akkor nem, ha külön-külön támadgatnák a kis csoportok városait v. falvait? Ráadásul a jelenlegi bombarobbangatós terrorista támadás éppen azért terjedt el, mert a jelenlegi állapotoknál ez a leghatékonyabb. Egy decentralizált társadalomnál inkább a gerrilatámadás lenne hatékonyabb, vagyis max. néhány tucat fős, jól felfegyverzett kis banda támadná be sorra a falvakat meglepetésszerűen. Ahhoz a falvak saját védelmi ereje aligha lehet elegendő, hogy egy-egy ilyen támadással szemben meg tudják védeni magukat, amire pedig odaérne egy kellő számú erősítés, máris elszeleltek a támadók. Ez a fajta támadási mód viszont egy nagyváros ellen életképtelen.

    Szal fenntartom, azt az álláspontomat, hogy nem meggyőző a számomra az a hatékonyság ahogy ez a mai rendszer működik.

    Pardon, de a Centralizált társadalom alatt én nem kizárólag a Demokráciát értem, hanem ide jönnek a királyságtól kezdve a diktatúráig minden centralizált irányítású rendszer.

    Na közben találtam neked egy példát: űrturizmus űripar. Imádni fogod;)))

    A probléma az, hogy nem csak az SC foglalkozik szuborbitális űrjárművek fejlesztésével, tehát ez nem centralizált rendszer. Ráadásul a technológia maga nincs "egy kézben", hiszen megfelelő hozzáállás esetén szinte bármelyik komolyabb űripari cég (Lockheed-Martin, NorthropGrumman, Boeing, Astrium, Energia, stb.) képes lenne hasonló jármű megépítésére, legfeljebb kicsit drágábban. Ha innen nézzük, akkor a helyzet pont az, hogy nagyon is decentralizáltak a jelenlegi fejlesztés, hiszen egymással versenve próbálnak révbe érni, a helyett, hogy elosztanák a feladatokat egymás között...