• NEXUS6
    #193
    Milyen is az ember valójában?
    Nézzük a lottót.
    Azok akik ezt a dolgot létrehozták, a fenti statisztika szerint ahoz a bizonyos 3%-hoz tartoznak, akik tudják hogyan kell meggazdagodni, a pénzt forgatni. A statisztikából az is kiderül, hogy azok akik játszanak azok nem pusztán nem értenek az üzlethez, hanem számukra fontosabb a játék, (ami egyfajta kreatív kapcsolat) mint a pénz.

    Általánosságban a gazdaság, a hatalom, mások sorsa 3%-nyi olyan ember kezében van, akik a többiektől eltérnek, és csak ez az egyenlőtlenség képes fenntartani ezt a mai rendszert.

    Most akkor milyen is az ember valójában? Az a 3%-nyi nyerészkedő, vagy a 97%-nyi játékos?

    Egy másik hálózatos rendszerben az egyén/ember/kis közösség sorsa, sokkal inkább saját kezébe lenne, és ez nem vezetne szükségszerű hátrányhoz/halálához, mint manapság, mert ahhoz hogy egy életképes közösséget hozz létre ma még olyannak kell lenned mint az a 3%, a többieknek meg rád kell bízniuk a sorsukat.

    Az élet viszont nem csak nyerészkedésből áll, szerintem pl nem ez a 3% akik pl egyben a leg kreatívabbak, legokosabbak is!!!!
    Az ő képességük olyan mint bárki más speciális képessége, és nem biztos hogy minden kihívásra az ő válaszuk a legjobb!!!