-
lehet én is csak részben értek vele egyet de a fifas gondolkozást jól leírta :P
Ezzel viszont teljes mértékben egyetértek
"Üdv!
Szerintem teljesen meddő dolog egy "elvakult" FIFA rajongót meggyőzni a PES szépségéről, magával ragadó erejéről, mert ők és mi teljesen más világban élünk. A számunkra / számukra létező "legjobb világban".
Ebből adódóan mindkét fél a saját játékát, annak jellegzetes elemeit szeretné viszontlátni a másikban is, azt, ami "elvarázsolta", s a játék rabjává tette... Csak a két játék teljesen más jellegű, így marad a megosztottság...
Csak az nem mindegy, ki hogyan, milyen úton jut el az egyik végletig! Az én környezetemben aki kipróbálta a PESt, az egytől egyig "megfertőződött".
Szerintem az emberek 90%-a a kezdeti időszakban előbb találkozott a Fifával, mint a Pessel. Én a Pes4-ig csak az előbbit ismertem, de kimondhatatlan élmény volt, amikor a PESben a harmadik meccsemen regularon már eljutottam az ellenfél kapujáig...
Évekig párhuzamosan játszottam mindkét játékkal, több részben felfedeztem az előző PES részek újításait a FIFA következő kiadásában, de az utóbbi 3 évben csak 1-1 meccset tudtam már lejátszani ez utóbbival, mert hiányzott az élményszerűség, az életszerűség. (Egyedül a magyar kommentár ragadott magával még az első évben.)
Tehát egy olyan embertől badarság lenne elvárni, hogy "megtérjen", s PES hívővé váljék, aki a YouTube bug-jaiból s a demón lejátszott 1-2 meccsből ítéli meg a játékot, amely alapvetően eltér az általa megszokott, kiismert, "sablonosabb" világától.
És ekkor jönnek a bugyuta, többnyire érzelemből fakadó "érvek"...
Őszintén szólva, a licensz hiánya engem soha nem tántorított el a játéktól, mert mondhatni, az utolsó "szegig" szerkeszthető az adatbázis és a grafika is. Tudom, ez sokak számára mellékes, de én ebből a szempontból is "fertőzött" vagyok már több éve. Egy szép új mez vagy arc vagy fű, reklámtábla, logó stb viszontlátása esetén percekig képes vagyok annak hatása alá kerülni.
Természetesen az idei részben is vannak még fejleszthető eleme"