7rsdjd5n.jpg

Free counters!

• Breki33
    A lövésekről

"Hali
    Olvasgatva a fórumot úgy látom az egy legnagyobb "gondot" a kapura lövés elsajátítása és tetszése okozza.
    Megpróbálom megosztani az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat és azt ,hogy én ezt miként művelem.Lehet,hogy nem én vagyok ebben a témában mérvadó ,legalábbis a veletek elért eredmény alapján ,de egy valamit figyelemre méltónak találok a saját játékomba ,mégpedig a kapura lövésből hány gól születik statisztikát.Mennyi lövés megy kapura és mennyi megy mellé egy találkozó alatt.2010-esbe is megfigyelgettem ,hogy nagyon keveset lövök rá ,de az nagyon nagy %-ba kapu felé megy és ha ebből a kevés rálövésből azt nézzük ,hogy mennyi a gól annak is magas a %-a.Azt vettem észre ,hogy ezt a dolgot a 2011-be is folytatom ahogy a statisztikát böngészem.Pl(6/5 ebből 2 gól) ,(4/3 ebből 2 gól) ,(6/6 ebből 2 gól),(4/3 ebből 1 gól) meg ehhez hasonló és durvább dolgok.Lehet hogy ezt a dolgot "stílust" a kosárlabdából hoztam át ide a fociba amit ezt megelőzően élőben és játékban is műveltem,mivel ott az jobban számít ,hogy a játékos mennyiből / mennyit dob be,mint az hogy mennyit próbálkozik. Nem okoskodni akarok csak a meglátásomat leírni .Lehet hogy valaki egyetért vele lehet hogy nem .

Kezdeném azzal,hogy fent lévő eredmények Top Player fokozat és mindenféle rásegítő csík nélkül születtek.
    Azt elismerem,hogy a bedobáshoz,passzhoz és szabadrúgáshoz néha jól jönne a lövéserő csík ,de szerintem a góllövéshez nem olyan fontos.
    Először is kezdeném azzal ,hogy a góllövés ebben a 2011-ben nem mindig tudatosan történik,ezért nem mindig érezzük magunkénak,csak figyeljük mintegy külső szemlélő.A 2010-ben is előfordult ilyen eset ,de ebben mintha több ilyen lenne.
    Lehet,hogy ezt a változtatást azért csinálták a programozók ,hogy így még többfajta gólt lássunk mint eddig.Mondok egy példát : Szélről beadtam Ribéry-vel Klose-nak aki a kapunak háttal állt a 11-es környékén .Én húztam a kapu felé az irányt és nyomtam a lövés gombot.Klose megszelídítette mellel a labdát kapu felé fordult majd a kijövő kapus felett lágyan átemelte.Jól nézett ki ,de azt éreztem közöm nem volt hozzá ,hogy ez bement Adta a szituáció.Amit inkább tanácsolnék az- az akció felépítése ,szerintem a tudatosságot ezen kell kamatoztatni ,mert ezen jobban lehet mint a góllövésen és ha a szituáció adja akkor gólokat érhetünk el.Most lehet ,hogy tényleg azokat a játékosokat fogja a gép gólokkal jutalmazni aki szépen felépít egy akciót,nem pedig azt aki a félpályától rávezeti és rálövi.Én egyik Pes-ben se tudtam hogyan kell kilőni a bal felső vagy alsó sarkot tudatosan úgy ,hogy a joyt húzom,mert inkább a szituációt néztem,hogy a játékos milyen szögbe áll a kaputól ,milyen messze van a bogyótól ,milyen fáradt a lövés pillanatában ki van előtte stb....stb.és ezeknek a dolgoknak információi után küldtem kapura a labdát.Ha úgy éreztem valami nem stimmel mert lehetetlenség hogy abból a szituból gól legyen inkább nem vállaltam el a lövést.Ebben a 2011-ben szerintem ezt nehéz megszokni,hogy abból is lehet gól amit mi el se hinnénk,hogy bemegy és azt is ki lehet hagyni amiről meg vagyunk győződve hogy gól lesz .Nem tudunk mit tenni csak azt hogy ne mindig magunkat okoljuk a kihagyott helyzetért helyette szidjuk inkább a játékost aki kihagyta .Úgyse jön ki Ibra a tévéből átvágni a torkunkat
    Nekem mindenesetre bejönnek ezek a dolgok még ha ez a konami legmerészebb húzása is volt eddig.
    Nyugtasson meg mindenkit az ,hogy szerintem most olyan gólokat fogunk látni egymás ellen mint amilyet még soha.
    Biztos vagyok benne hogy még ritkábban fogunk látni két egyforma gólt,nem mintha eddig is ez jellemezte volna a konamit.
    Részben igaza van egy pár előttem hozzászólónak ,hogy mintha a lövésből eltűnt volna a dinamizmus és nem lehet egy jó ízűt bombázni.Lehet itt csak nem mindig Szerintem élethűbb lett."