donpedro#54049
Cselezni??? :) Összesen a kb. 140 gólomból szerintem vagy 10 volt olyan, amikor 3 lépésnél többet tudtam a labdával megtenni a kapu közelében. :) Nagyon ritkán van olyan helyzet, hogy meg tudok fordulni a bogyóval együtt, annyira kicsi a 73-as agility, meg a még kisebb technique, néha persze megpróbálom, de a 16-os környékén 99%-ban azonnal szerelnek. Egyszerűen túl messzire tolja meg maga előtt a labdát, és nagyon lassan fordul.
Pl. szeretnék csinálni egy hátraarcot, a labdát tlppal megállítom, de a lendülettől továbbmegyek még egy métert, majd mire szeretném újra birtokba venni, addigra a korábban mellettem szaladó védő már 3 méterrel arébb száguld a lasztival együtt. :)
Sokkal inkább az ütemre kell helyezni a hangsúlyt, jó ütemben kiugrani, jó ütemben érkezni, jó ütemben ellőni, stb.
Egyetlen irányváltás esetleg belefér néha, ha távolról akarok lőni (olyankor azért nagyobb a tér), illetve ha a 16-os sarkánál kapom a kiugratást, és a megfelelő pillanatban 90 fokban befelé fordulok vele a védő mellett, aztán lehet is azonnal tüzelni. Ez sokszor bejön, majd csinálok erről is egy gifet, kb.15-20 gólt lőttem így mindkét oldalról.
A korábbi Pesekben egyébként meg lehetett azt csinálni, hogy az ember "félóráig" szlalomozott a 16-oson belül, amíg lövőhelyzetbe nem került, de a BAL-os karaktereknek nincsenek ilyen skilljei. (Master League-et nem próbáltam, lehet, hogy ott most is meg lehet csinálni.)
BAL-módban a passzjáték hosszú távon kifizetődőbb, mert a jobb helyzetben lévő társ rászúrja, aztán én bevágom a kipattanót, vagy gólt fejelek a szögletből. És persze sokszor vissza is kapom tőlük, néha egész jó labdákat is adnak.
Szerintem nekem a góljaim kb. 30%-a szöglet utáni fejes, kb. ugyanennyi kiugratás, amit csak el kell rúgni a kapus mellett, a maradék meg egyenlő arányban: távoli lövés, kipattanó, 11-es, és végül kapáslövés vagy fejes szélről jövő labdákból.