Equ#4
"Na most őszintén, volt olyan megjelenő "csoda" ms program amelynek fontosabb szolgáltatásait ne tudta már jóval régebben valamilyen más oprendszer vagy alatta megvalósított program."
Hát... A legtöbb a téren a legtöbbet tudó megoldásokat szállítják. (office, .net, enterprise szerverek, directx stb-stb)
De ne félj amit a longhorn kihoz jövőre, azt majd az open source programokba belekoppintja a konkurencia pár év késéssel, mint eddig. (nem tudom emlékszel-e még a hírre az első longhorn preview után alakult is egy open source-os koppintó brigád, miután meglátták mik lesznek benne :))
Így megy ez kérem. A különbség csak annyi, hogy a ms, ha meglát egy jó megoldást, akkor azt megveszi általában fejlesztőstül-cégestül és nem csak úgy lekoppintja. Bár a trivilásiabb dolgokkal előfordul, hogy nem veszi meg, hanem csak csinál egy jobbat. Lásd novell e-directory és ms active directory. (bár eleve nem a novell e-directory-ja volt az első ilyen alkalmazás, de az volt az első használható, oprendszerbe integrált címtárszolgáltatás, ma meg hol van már szegény...)
"Általában csak átdolgoznak destandardizálják az ms-nél a már meglévő megvalósításokat."
Persze, ezért is írják a nativ .net-java együttműködést a cikkben. Vagy biztos én is emiatt írtam olyan windowsos web serviceket, amiket linuxról, macről is simán lehet használni... Vagy ezért tudnak a cégnél a dtp-s mac-ek nyomtatni a win2003-on megosztott nyomtatókra és még sorolhatnám...