• pemga
    #3
    Szerintem rosszul fogják fel, ha lenne nagy lefedettségű nyilvános hálózat (ld. Tokyo WiMax), akkor nem akarná boldog-boldogtalan használni a magán-hálózatokat. A GPRS lassú és drága, pláne roamingolva, a 3G se lesz olcsóbb. Egy fém tésztaszűrő/keverőtál pedig 1000Ft alatt van :). A fizikát hozzá ált. végefelé már tanítják...

    Persze nyilván vannak olyan emberek is, akik a magánadatokat szeretnék, vagy egyszerűen szeretnének elrejtőzni. De nem ez a többség, szerintem.

    Deus Ex, Maga a WEP is titkosított és egyel mélyebb szinten titkosított. A WPA-PSK az a PGP-ben (vagy a GSM-ben is) használt titkos+nyilvános kulcs-cserés megoldás. Tehát ez bonyolultabb sokkal (több idő). Amire te gondolsz azzal a belső forgalmat valóban le tudod védeni, de onnantól kezdve a routered dönti el, hogy most kiengedi-e a kapcsolatot vagy sem. De hogy ezt win alatt is be lehet-e üzemelni? Passz. Meg ebben az esetben a routered nem elég, ha egy wireless router + adsl modem (amit adsl kapcsolat mellé szoktak ingyen osztogatni mostanában), hanem egy komplett pc kell hozzá, legalábbis nem láttam még ilyet vasban.