ACDSee összes verziója
  • szombi
    #129
    Sziasztok!

    Már egy jó ideje idegesít hogy az ACDSee 6.0 folyton adatbázist épít a megnézett képekből. Nemcsak lassít, de pár napja kínos helyzetbe is hozott(erről lentebb)!
    Egyedül képeket akarok nézegetni a mappáimban, amiket SAJÁT MAGAM kívánok kitallózni, nem kell ehhez semmilyen kategorizáló mert tudom hogy mi hol van!

    ACDSee 6.0: az adatbázis építése már-már az idegeimre megy. Nemcsak induláskor(amit a képre való duplakattintással érek el), hanem a következő képre váltáskor is darál egyet a vinyó mert hozzáadja az adatbázishoz. Tudom hova teszi az adatbázist, meg is változtattam a helyét hogy tudjam törölni. Ugyanis elég sok pornót nézek amit a barátnőm nem néz jó szemmel. A barátnőm eddig csak a képneveket tudta visszanézni az adatbázisból(így megtekintés előtt a lucskos címeket mindig megváltoztatom(Total Commander: CTRL+M), de pár napja talált egy olyan progit is amiben az adatbázisban tárolt thumb-oket meg tudja nézni. Hát nem volt kellemes fogadtatásban részem amikor 60x130 méretben elém tárta a legutóbb nézett pornóképeim thumbnail-jét amiket egyébként titkosítva tárolok.

    Nem szeretem a kategorizálós dolgokat. A Picasa ott k*rta el nálam, hogy a "Képek" mappa meg az "Asztal" átböngészése és kategorizálása nélkül el sem indul. Kész, AZONNAL TÖRÖLTEM!

    A probléma megoldása érdekében az ACDSEE v3.0-t telepítettem mert többen írták hogy az gyors. Sajnos ez is épít valami adatbázist, de szerencsére csak 2 fájl(könnyű törölni), ráadásul ha az elérési utat TÖRLÖM(a 6.0 csak tallózni enged, szerkeszteni nem) akkor lényegében kikapcsol a funkció!
    A baj, hogy a 3.0 pár aprósággal nem egészen úgy viselkedik ahogy szeretném, annyira megszoktam a jó öreg v6.0-t, és nyomban vissza is váltanék ha az adatbázis ki lehetne kapcsolni, de NEEEEEEM!