Akiket eddig tetten értünk:


Mai Nap

Magyar Nemzet Online

Hírtv

ROMAPAGE

Relatio.ro

Sárkányfészek online

Globalgame.hu
  • [NST]Cifu
    #1
    A következőt találtam a Honvédelem.hu sajtószemléjében:


    Repülők UFO-technológiával?


    17 HARCKOCSIT LESZ KÉPES SZÁLLÍTANI AZ ÚJFAJTA TEHERSZÁLLÍTÓ


    Teherszállítás terén az egyik fő jövőbeni irányvonal a nagyobb kapacitású repülők alkalmazása, ám a hatalmas méretű és tömegű terhek szállítására a jelenlegi gépek nem igazán alkalmasak. Ez fontos, megoldásra váró kihívás, de már a jövő szuperkémgépeit is megálmodták.


    A világ legnagyobb repülőgépe, az Antonov An225-ös 250 tonnát képes szállítani, és felszálló tömege elérheti a 600 tonnát. A jövő szállítógépe a Boeing által megálmodott Pelican ULTRA (Ultra Large TRansport Aircraft). A tervek szerint 100 tonnás lenne a teherbírása, vagyis akár 17 db M1A2 harckocsit is elvihetne egyszerre 580 km távolságra, mégpedig mintegy 420 km/h-s sebességgel. A hatalmas gép képes lenne szárazföld felett is repülni, ekkor hozzávetőlegesen 660 méteres magasságba emelkedne, sebessége így elérheti akár a 700 km/h-t is, de ez a hatótávolságot jelentősen csökkentené.

    A jövő légierejének gépei közül kétségkívül a legismertebb fekete program az Aurora; mely egy 1985ben napvilágra került költségvetési jelentésre vezethető vissza. Az amerikai légierő tagadta a titkos programot, az Aurora egyfajta kabát lett, amit ráakasztottak egy (?) nagy sebességű (hiperszonikus; vagyis a hang sebességénél legalább ötször gyorsabb), valószínűleg felderítő/kémrepülő gépre. Kaliforniában, 1991-ben a földrengésjelzők által rögzített adatok szerint 20 alfalommal is szokatlan hangrobbanásokat rögzítettek. A geológusok adatainak értelmezése szerint egy, a hangsebesség három-négyszeresével repülő jármű keltette ezeket, és egészen biztos, hogy nem szeizmikus tevékenységtől, vagy más, ismert géptál származott.:.

    A fekete programok annyira népszerű témájává váltak az összeesküvés-elméletekkel foglalkozóknak, hogy egész sor, talán létező gépről olvashatunk a neten, mint az állítótag nukleáris energiával táplált, UFO-technológiát is használó fekete háromszög, a TR-3B. Ezekkel kapcsolatban azonban sokszor még annyi bizonyíték sincs, mint az Aurora esetén.

    *

    Mint a kacsázó kő


    A HyperSoar projekt egy hiperszonikus, több feladatra felhasználható repülő kifejlesztését célozza. A gép hagyományos reptérről gázturbinás vagy rakétahajtóművel szállna fel, majd fokozatosan gyorsulva átváltana a totósugár-hajtóművére és mintegy 60 km-es magasságba emelkedik, miközben sebessége akár a hangsebesség tízszeresét is elérheti. Ezek után hajtóművét kikapcsolja, és miközben a sebessége a ritka légkör miatt csak lassan csökken, egyre lejjebb és lejjebb vitorlázik, majd a sűrűbb légrétegek tetejénél (mintegy 35 km-es magasság körül) a hajtóművét újra begyújtja, és újra felemelkedik 60 km-es magasságba, és felgyorsít. Mindezt annyiszor ismétli meg, ameddig a célzóna közelébe nem ér, vagyis az út nagy részét úgy teszi meg mint a vízfelszínre dobott, kacsázó kő.


    (Mai Nap, 2005. március 4., péntek, 13. oldal)


    Ez ugyanis egy "picit" hasonlít a legutóbbi cikkemre...

    Engem biztos nem, és nagyon úgytünik, hogy az SG.hu-t sem kereste meg senki az ügyben, szóval egy szép kis cikklopásról lenne szó.

    Valakinek esetleg megvan az adott Mai Nap száma (Márc. 4. péntek)? Csak a tisztán látás kedvéért...