• BiroAndras
    Szerintem a jelenlegi alkalmazások mellet, a warezt is beleértve az 1000/256 vagy 1500/256 sávszélesség elegendő. Csak arra kell vigyázni, hogy a feltöltés is legalább 256K legyen.

A nagy sávszélességnek is vannak hátrányai (bár azért elviselhető :) ), én próbáltam már 100MBit-en tölteni (egyetemi háló rulez) hasonló kapacitással rendelkező warez szerverekről. A tapasztalatom az volt, hogy képtelenség elegendő tárolókapacitást összeszedni. Nem is beszélve a letöltött stuff rendszerezéséről és használatáról.

A jelenlegi magyar nettel nekem a következő gondjaim vannak:
    - Szerintem nagyon gáz, hogy még Budapesten is igen esetleges a különböző szolgáltatások elérhetősége.
    - Az ADSL remek dolog csak az a fránya vezetékes telefon ne kéne hozzá. Így havi plussz kb. 3000Ft-ot kell fizetni egy telefonvonalért, ami egyébként annyira nem kell, hogy nincs is készülék a végén, csak az ADSL modem.
    - A kábeles net jó, mert megy telefon nélkül is, szóval jó lenne. Csakhogy számomra érthetetlen okból a szolgáltatók ragaszkodnak a letöltéskorláthoz, ami lényegében lehetetlenné teszi a komoly használatot. Persze elsősorban a warezolás miatt gáz a korlát, de azért van olyan legális felhasználás is, amihez kevés a havi 30 giga. Meg nézhetjük úgy is, hogy az ADSL-nél ugyanennyi pénzért (leszámítva a telefonvonalat) nincs korlát.

Hallottam olyan pletykát, hogy az ADSL-nél is be akarnak vezetni letöltéskorlátot. Lehet erről tudni valamit?