• shabba
    #6
    A TiVo-hoz képest olyan rettentően új nincs, a spanyolviaszt senki nem fogja újra feltalálni. Emlegetik ez néha TiVo2-nek is, hisz annyiban más hogy IP alapokra helyezi nem pedig digitális műsorszórás van. Persze mi ideza azt sem tudjuk mi a TiVo max olvashattunk róla a neten, a digitális műsorszórás is oly távoli idehaza, HDTV szintén távoli álom, stb,stb. Az IP alapok sokkal nagyobb interaktivítást enged meg, még bőven szolgáltatási kínálatot, ezt az egészet kell fogyasztható formában összerakni és eladni a fogyasztónak. Persze ehhez kell a technikai háttér, ami idehaza nagyon elmaradott és alaposan le van maradva és még sok más.

    Ami cégeket az előbb felsoroltam azok főleg amcsik és ADSL fronton érdekeltek, de ott vannak még a nagy amcsi kábelcégek, közép és dél amerikai, európai és ázsiai szerződések. Sok cég már évekkel ez előtt dollár százmilliókat ölt már ezen pilot pjojectekbe. Alcatel is francia piacon próbál ennek az úttörője lenni, ugye ott talán saját fejlesztésű alapokkal csinálna IP alapú TV-t egyes ADSL2+ra építő szolgáltatók, most ez a házi rendszert próbálják "szabványosítani" az M$ megoldásaival.

    Pl. az SBC ezzel a set-top box szállítóval köt szerződést saját rendszereivel amivel 2-3 éven belül elég nagy lefedettségben szándékoznak piacon lenni. 2Wire

    Itt is van néhány video amiből meg lehet tudni pár részletet hogyan is képzelhetjük el a jővő televíziózását.

    Video Gallery