Szerintem? Szerinted! Nagy ötlet!
  • Garfield
    #169
    Hmm..nem. Szóval nem része az elbutított bírka tömegnek az olyan ember, aki átlátja mindazt, ami mögötte van.Én is nézek nagyon ritkán kereskedelmit, de mindig szemem előtt tartom a mögöttes jelentéseket.

    Az ilyeneket hagyjuk már, ha kérhetném...Ha átlátja, akkor mi a ráknak nézi???
    Aki ilyen műsorokat néz, azért nézi, meg szórakozni, még inkább kikapcsolódni akar, nem pedig holmi háttérben megbúvó összeesküvéseket még mögöttes jelentéseket tanulmányozzon.

    Azt viszont nem értettem, hogy mire gondolsz:
    Ez sajnos egy teljesen tipikus jelenség napjaink gondolkodásában

    Mi a tipikus pontosan? Az elmélet és valóság nem fedi egymást? Ezt mire érted? Az én elméletem (fontosabb dolognak tartom a belső értékeket, a lelkinyugalmat, mint a külcsínyt) az a valóságban is teljesül.


    Maga a gondolatmenet.
    Általánosságban elítőleg szólok általam nem ismert emberek kisebb-nagyobb csoportjáról bizonyos események, közhelyszerű tulajdonságok vagy viselkedési minták alapján, végig nem gondolva azt, hogy ezen események, tulajdonságok, viselkedések esetleg saját környezetemben is előfordulhatnak olyan embereknél, akikről viszont soha életemben nem nyilatkoznék ilyan lenézően.
    (Ha jobban belegondolok, nincs messze a szimpla előítélettől az egész, mert ugye embereket és/vagy csoportjait egyetlen kiragadott tévénézési szokásuk alapján minősítem.)

    A TV-t meg azért mondom, hogy népbutító, mert nagy hatással van az emberekre. Sajnos főleg a gyermekekre.

    Ennyi?

    Akkor hadd kérdezzem már meg: az internetről mi a véleményed? Mert szerintem manapság az internet köröket ver bármilyen, a tévében látható ízléstelen valóságshow-ra, kakis-pisis-fingós idétlenkedő műsorra. Egy gyerek manapság sokkal nagyobb veszélyben lehet az interneten, mintha a tévét bámulná.
    Manapság viszont ezerrel nyomják az internetet mindenhol, szinte már alapvető ismeretnek számít a használata.