MAME - Multiple Arcade Machine Emulator
  • Anubys
    #13
    "Másrészt: személyes véleményem hogy túl sok mindenbe belefogtak a fiúk, gondolok itt(ps,neo-geo,nintendo), és nem bírnak ennyi játékot rendesen konfigolni és ezért ilyen magas a gépigénye(min 2500Mhz, 512ram) a 3ds játékoknak."

    Na, először is, a játék bekonfigolása nem teljesen az, amire te gondolsz. Azt úgy hívják, optimalizálás, és nem a játékot kell optimalizálni, hanem az emut.
    Meg van egy másik tényező, a HLE és az LLE (High Level Emuléation illetve Low Level Emulation). A HLE kihasználja a gépedben lévő hardware stuffokat, tehát egy pölö egy Tekken-nél a 3D megjelenítést a videókártyádra bízza, viszont emiatt egy csomó hiba lehet (olyan effekt használata, amit az egyik kártya támogat, a másik nem).
    Az LLE mindent szoftveresen csinál, viszont ugyanúgy működik minden gépen, ebből következik, hogy sajnos lassú. A Mame LLE-t használ, emiatt lassú.
    Az pedig, hogy túl sok mindenbe belefogtak, megint nem teljesen így van. A srácok ún. drivereket írnak, nem egy adott gépet emulálnak, hanem chip-eket. Attól függően, hogy melyik játék milyen chipset-et használ, vagy megy, vagy nem. Van olyan játék, aminek a hangért felelős chip-je nincs emulálva, de minden más igen, így abban nincs hang, viszont a játék frankón működik. Van, ahol a sprite-ok hibásak, mert egy grafikus chip nincs emulálva. Van, ahol a védelem nincs emulálva, így el sem indul a játék, de benthagyják, mert elvileg minden más működik, etc...

    Nah, ennyit az okosításról... :)