Végre egy újabb WWI RTS
  • Axon
    Van.
    Már az elején lenyom egy filmet. Korabeli fekete-fehér video hang nélkül. Hatalmas nagy monstrum acél gépezet araszol az elején böhöm nagy lánctalpain. Aztán menetelő katonaság, meg tisztikar, meg repülőgépek, szóval jó kis alaphangulatot keltő anyag.
    Aztán mind a 3 kampány kezdetekor lead egy szintén fekete-fehér filmösszeállítást az adott témakörben (antant, német, orosz).
    Eddig jutottam. Nem tudom, hogy egy-egy pálya vagy chapter végén vagy a következő elején ad-e le újabb videókat. Azt azért megelőlegezem, hogy a kampányok végén mindenképpen láthatunk valamilyen videó anyagot, valószínűleg minden kampány után mást. Na, de ez csak feltételezés részemről.
    Sajnos még egyetlen pályát sem tudtam befejezni, mert mind a három kampányt egyszerre nyomtam. Most azért rááltam a német kampányra és azt tolom, már nagyon messze jutottam, de egy pálya nagyon összetett, mivel egyre újabb és újabb feladatokat ad rajta. Ebből is látszik, hogy mennyire kidolgozott egy-egy pálya. Na meg ugye itt nem tankrohamok vannak mint a Blitz-ben, hanem főleg a gyalogsággal és a tüzérséggel pöcsörögsz, az meg szörnyen időigényes.
    Tüzérség teheratóra kapcsolása, előre menni, lekapcsolni, irányzékba állítani. Fa miatt, dombocska miatt nem tud forogni, ezért újrateherautóra kapcsolni, arrébb mozdítani, lekapcsolni, irányba fordítani. Aknavetősök mozgatása a megfelelő helyre. Ezek mennek maguktól gyalog. Páncéltörő ágyúkat tudják tolni a katonák is, így azok mennek maguktól. Sérült gyalogság és lovasság gyógyítása, majd az utánpótló teherautókról feltölteni az állományt. Teherautók municiójának újrafeltöltése a raktárnál (ha van) majd vissza és gyalogság további feltöltése. Aztán gyalogság előre. Rengeteg piszmogás - pont mint a valóságban - egy-egy ütközet előkészítése és akkor még nem is beszéltem esetleges lövészárok ásásról, tankcsapda és szögesdrót építésről stb.

Ettől függetlenül baromira élvezem :-)