• NEXUS6
    #106
    Szerintem, az a gond, hogy a M$ még mindíg úgy gondolkodik, hogy ő egy alapvetően irodai célra szánt oprendszert, meg progikat gyártó cég, amiknek vannak otthoni verziói is. Illetve az irodai alkalmazásokat, kiegészítik kényelem fokozó, multimédiás dolgokkal.
    De gyak mindenki ugyan azt kapja.

    Miközben az otthoni felhasználónak és a vállalatiaknak teljesen más a fontossági sorrendjük.
    Otthon fontos a multimedia, a dirctx, a válalati felhasználóknak felesleges.

    A vállalatoknak elsődleges a stabilitás és a biztonság, otthon (legyünk őszinték) ezek másodlagos kérdések: max a rosszul sikerült tavaly karácsonyi fotókat (anyóssal, szomszéd hülyegyerekkel stb)veszíthetjük el a vincsiről, egy támadás következtében, amik valójában nem is voltak érdemesek a CD-re írásra, vagy valami ilyesmi.

    Ha legalább a vállalati szinten meg tudná oldani a M$ a biztonságot, akkor a magánszemélyt is kevesebb támadás érné, mivel a virnyákok általában valami vállalati gépből fogják a levelezési listák szerint elküldeni magukat pl hozzám, mert pl náluk regisztrálva vagyok!!!!
    Az én gépemről (és szerintem az otthoniak többségéről), bizti nem fognak levelezési listát leszedni;)))

    A vállalati rendszereket viszont sokszor éppen az azokban is megtalálható multimédiás, meg direktixes, meg csicsásító bővitményeken keresztül támadják be.

    Szal nem kéne, mást tenni mint írni egy oprendszert otthonra egyet meg a "nagyoknak".
    A W2k ban a M$ végre egyesítette a régi win95-ös(inkább otthoni) és a WinNT-s vállalati vonalat,
    és hogy hogynem pont ekkortól elszabadult a pokol!