• Zocsi
  #55
  Én nem azt mondtam, hogy boldog lennék. Egyszerűen csak arra utaltam vele, hogy pozitív hatással lenne mindennemű fejlődésre egy globális katasztrófa, ami mondjuk kipusztítja az emberiség harmadát. Legalábbis szerintem.

  BiroAndras: félreértettél. Ez nem akadályozná meg, szvsz oldasd L újra!

  Ahhoj: szerintem nem az érzelmi élet erősödik fel, hanem az ösztönök törnek elő az emberekből. Pl. anyaösztön, létfenntartó ösztön. Az erkölcsi és társadalmi normák elmosódnak, teljesen öncélúvá válik az egész. Másfelől a háború senkinek sem jó, csak az azt kirobbantó hatalomnak. Pénz áll emögött is, mint minden mögött. Elég csak az iraki háborút említeni. Másfelől beszélgettél már te olyan emberrel, aki megélt egy háborút?

  dez: Ebben van valami! Tény, hogy felpörgeti a gazdaságot és a lakosságot is munkára, tettekre serkenti, már ha a politikusok ezt nem tudják megtenni, csak háborúval...

  Lényeg, a lényeg. Tök mindegy mi fog történni akkor, mert addig élni kell. Kihasználni minden percet, mert mindenki egyedi és mindenkiből csak egy van. (Ezzel részben ellentmondok önmagamnak, de nem zavar.) Ha meg Lmegy mellettünk, akkor legalább meglesz az azévi pletykatéma az emberek között. De csak azok között, akik néha felnéznek az égre, csillagokra is és nem lehajtott fejjel bandukolnak minden nap, rohanva, hogy idejében odaérjenek a postára, mert be kell fizetni a csekket.