• stratoman
    #47
    Akkor Neked szerencséd volt, hogy az UHU-val nem kellett sz@rakodnod.
    Először nem én raktam fel, hanem új gépet vettem az Auchan-ban. Hazahoztam:
    Nem volt hang, a hozzáadott nyomtató meg sem nyikkant, a benne lévő modem nem volt telepítve és még sorolhatnám tovább.

    Ezután leszedtem felraktam újra. Még 4 napig szívtam vele, majd leszedtem és felraktam a sz@r XP-t illetve 2 hónap múlva mellé egy suse 9.1-t. Azokat nem 15 percig tartott feltenni, hanem kb külön-külön 30 percig, de nem is kellett utána szopni vele, mert minden jó volt, mindent beállított illetve felismert.
    A Linuxok egyik előnye az, hogy sok hw-t felismernek. Az XP esetében viszont sokszor kell telepítés után drivereket felrakni, de ott csak elő kell venni a driver cd-t és telepíteni.
    Egy Linux ha nem ad drivert valamihez akkor sokszor szívás a vége.
    Akkor képzeld el azokat akik életükben először vesznek gépet.
    Sokan akkor hallanak, hallottak először a linuxról mikor egy ilyen gépet hazavisznek. Amin ahhoz képest, hogy elméletileg "hozzáértők" telepítik, szinte semmi sincs beállítva. Ami pedig mégis be van az sem az ő érdemük, inkább a Linux telepítő érdeme.
    Maradna az internet sz@rrá böngészése. Már ha működne a modem. Anélkül pedig nehéz ügy, még Linux alatt is. ADSL pedig nincs mindenütt.
    A vége pedig az ilyen UHU-val szállított gépeknek az, hogy lekerül róluk és a helyére kerül pl. egy XP esetleg mellé egy suse.