• dregnarr1 #6283
  A Terv tisztázására, mert szerintem páran nem látják át teljesen.

  [spoiler]
  A cylonok célja az volt, hogy szeressék őket a Teremtőik.
  Ám mivel nem tudták hogy ezt miként képesek elérni, úgy gondolták, hogy ha kiírtják a faj nagy részét, akkor a maradék ember őket fogja szeretni. A film (The Plan) arról szólt, hogy miként jönnek arra rá, hogy az emberek életében az érzelmek is szerepet játszanak, és nem fognak csak attól szeretni valakit, ha nincs mellettük olyan más ember, akit szerethetnének. Egyik capricai hatos jelenetében fel volt ez vázolva, és ott volt a relevációja is, amikor ezzel szembesítették. Le volt döbbenve: "nem értem, miért ragaszkodtok valakihez, aki meghalt, mikor én meg itt vagyok". Aztán rájöttek páran, hogy az érzelmi kötelék a kulcs.

  A 4. évadban, Ellen és a cylonok jeleneteiben ez sokszor szerepelt, sok szó volt erről, hogy lényegében azt akarták, hogy elfogadják őket és szeressék. Csak aztán ott volt John, aki titokban teljesen más szándékokkal operált.

  A lényeg, hogy valójában nem az emberek teljes megsemmisítése volt a céljuk, hanem a saját elfuserált -nem emberi- gondolkodásukkal igyekeztek elfogadást és szeretetet nyerni.

  Ezért kérdezte meg a miniben a Hatos Baltart, hogy szereti-e.
  Ezért akarta mindenáron kimondatni Leoben Kara-val is. Persze ő sem tudta, hogy az még nem jelent semmit sem.
  Utoljára szerkesztette: dregnarr1, 2015.09.17. 21:38:17