• Magnetic
    #6
    "de a jelenlegi szinten nincs mégcsak működőképes elgondolás sem létezik az általad felvázolt dologra. Egyszerűen nincs ehhez megfelelő meghajtás, mégcsak tervezőasztalon sem."

    Látod épp ez az ami elszomorit. Picit olyan érzésem van, hogy a technikai fejlődés eléggé egy helyben toporog. Természetesen vannak újdonságok, de szerintem hatalmasat lassult a fejlődésünk, ha az 1900-1970-es éveket nézzük.

    Az űrlift tényleg megoldást jelenthet, de ha jól tudom nanotechnológiai eljárással készitik a szálát amire majd újabb és újabb szálakat visznek fel, viszont jelenleg csak 1m alatti hosszúságú szálakat tudnak gyártani. Ha tévednék javits ki kérlek.
    A meghajtása mivel történne? Ha rajtam múlna, biztos a maglev technikát alkalmaznám. Igaz sok energia kellene hozzá, de ezt itt a földön is elő tudnánk állitani. Max. lenne egy saját atomerőműve a rendszernek. Egyébként ez nyitott vagy zárt rendszerű lenne? Gondolok itt arra, hogy simán egy kábel lógna (bár ez most kicsit erős tudom) | vagy a kábel egy zárt "tubusban" lenne igy védve a külső hatásoktól?