Átverés? vga
-
berlin #49 Cső!
Mint a topic nyitója mondom a dobozon ez áll a kártya "érdemeinek" felsorolása között (angol, német, francia, spanyol, orosz és még pár ping-pong nyelven): "all new 128-bit memory interface."
Majd a kiskönyv 4. oldalán már ugyanezen mondatban 64-es olvasható. Ezt tnap vettem észre.
Nyílván az eladó sem volt vele tisztába, hisz én tutira 128-bites karit szándékoztam venni -és akkor nyílván nem adja el.
Amúgy rágyúrtam a témára: "tévedésbe ejtettek", és "kárt is okoztak", hiszen ha ezt tudom, akkor másmilyen karit veszek, amiben valóban 128-bites a busz. Ez (a fenti két tényállási elem figyelembe vételével) a Btk. 317.§. szerinti csalás.
A kérdés csak az, ki vonható felelőségre. Én nem fogok senkit sem feljelenteni, hiszen akkor lefoglalják a karit, vagyis még ennyi videóvezérlőm sem lesz. Mire visszakapom a büntetőeljárás végén, már legfeljebb csak szobadísznek lenne jó.
Szerintem az üzletnek kell elsősorban(!) garantálni a minőséget a vevő felé. Hiszen a vevő az üzlettel kerül kontaktba. Így nekik kell jótállni is. Bár ez egyéni véleményem.
Utópia nevű országban a karikat vissza kellene hívni, és tulajokat kártalanítani.
B.