strogg#49
Nagyon jót mulattam ezen a topicon:)))))))
D4x0r: szerintem nagyon igazad van. Hamarosan (még a longhorn környékén) már kötelező lesz az ellenőrzés.
Hamarosan pedig (crack ide vagy oda) le tudják szorítani az illegal windows-ok mennyiségét. ez elég komoly tömeges linuxos átállást is fog eredményezni, és akkor lazítani fognak a gyeplőn. Egyszerűen túl nagy a cég, a piac telített, és sok a szereplő. (többek között a zárt forrású piacot szűkítő linux is ott van) Bevétel kell. egyre több, és több. Ez egy bizonyos idő után akadályokba ütközik. Ennek jeleit látjuk. A winnek két esélye van, a jelenlegi unix rovására asezrver piac, vagy kisajtol mindent a userből a desktop, office szegmensben. Ha észrevetted erre megy ki a játék 3 éve. (szinte évente új office kerül a piacra.)
Szerverben is rágyúrt. (server2003). Ha azonban a palm inc átáll linuxra a kézigépek piacán, a linux alapból 36%-ot kap le plusszban a kézigépek piacából. (a msot sem gyenge 10% mellett.) A win ekkor elbukja ezt a szegmenst. A konzol szintén rágyúrt. A vidkari árak az egekben. Bizony 3 év, és a pc-s játékipar nagy bjban lesz. (már most neves cégek mennek tönkre.) Szóval a gamer kisfiúkkal nem kell foglalkozni. :) Ő hadd klikkelgessen, majd egyszercsak nem fog:)))
Jobban sajnálom azokat a felkészült szaki figurákat, akik rágyúrtak egy wines rendszerre, de egyszercsak újat (is) kell tanulniuk. Őket sajnáélom, mert lehet winesek, de nem az üveges szemű kis gamer pöcsök. Szal ennyi. Ha kattingatni akar, tegye. Mi doglozzunk a gépen. Tudjuk hogy müködik, miért, és mikor. (amikor akarjuk áradásul.) jah, és az apt-get nem kérdez kulcsokat, nem baxogat a bsa, és a gépünk nem olyan vírus tenyészet, hogy worm írtja a wormot, mert a tűzfal+vírusölő már nem bírja. (mint olvastuk nem egy hírben.:) És pont.
Magyarán: Szakemberek előre, ne foglalkozzatok a "kicsikkel", bármiylen rendszert is használjatok.
Akinek meg a win melletti érve az, hogy megy-e rajta a GTA, az szerintem nem vitapartner.