Micrsoft Frontpage Importkonverter probléma
  • Dj Faustus #38
    No mégegyszer:
    HTML nyelven nem lehet szavazó "modult" készíteni (a HTML nyelv csak a tartalom struktúlására szolgál), ugyanis a szavazás eredményeit el kell tárolni a szerveren - amire csak a szerveroldali szkriptnyelvek (ASP, JSP, Perl, PHP. Python) képesek.

    Ezért vagy egy külső szolgáltatást használsz (regisztrálsz, majd a kapott HTML kódot beilleszted a honlapod kódjába) - melynek esetében a szavazó modul egy másik oldalon/szerveren fog lefutni. Így nem kell megtanulni a PHP nyelvet, de a külső szolgáltatás bármikor bemondhatja az unalmast.

    Vagy beszerzel egy PHP (ez a legtámogatottabb szkriptnyelv) szkriptet a előbb emlegetett oldalakról (hotscripts, phpscripts, freecode,...), és a szkripthez adott leírást használva felrakod a szavazást. Ez esetben sem kell feltétlenül megtanulni programozni (esetleg egy kicsit angolul tudni), csak érteni kell a szkripthez adott leírást.

    Vagy megírod magad, de ahhoz meg kell tanulni programozni.
    A PHP-vel az a baj, hogy programozás megtanulásához nem éppen a legalkalmasabb (ha PHP-vel kezdel könnyen belezavarodhatsz, amikor bonyolultabb dolgokat csinálsz) - érdemesebb Pascal (Basic) nyelvvel megismerkedni (Angster-féle Programozás tankönyvet melegen ajánlom).
    De ha mégis PHP-vel kezdesz, akkor nézz szét az online könyvesboltokban (pl. itt az SG áruháza), vannak jó kis PHP-szakkönyvek.