• BlackRose
    #15
    A kulcsszó OPEN és, hogyan gondolod egy Open társadalomban egy Open világnőzettel összepárosítani egy olyan bezárt CLOSE filozófiát mint a tiltások és a kerítések úralkodását?
    Szerintem te nem érted az Open Source filozófiát, mert az nem abban rejlik, hogy több pénzed maradjon másra, hanem, hogy ne legyél semmihez sem kötve, tehát alapjában nem a free as a beer hanem a free az in freedom ahogyan már sokszor elolvashattad. Az meg, hogy a te esetedben TFT-k jöhettek az kimondottam mellesleges dolog, persze nem elenyészhető, de ha ezzel akarod az open source-et reklámozni akkor inkább köszi de ne tedd ezt, mert az open source közösségnek nincs szüksége olyanokra akik azért térnek át mert nem kerül nekik pénzbe vagy mert sokat megtakarítanak. Az open source megvan nélkülük és meg is lesz még sokáig. És jegyezd meg az OPEN filozófia kulcsszava az együttműködés nem pedig a kizárás, és ez mindenre vonatkozik még a Microsoftra is... ha ők kiakarják magukat zárni az akkor az ő bajuk és idővel ez mindannyiunk kárára megy (jobban az ővékére de mi is megérezzük), tehát a cél ráfogni őket, hogy elfogadják az Open Source közösséget és nem pedig, hogy kizárják magukat és ezáltal a mai IT fejlesztések zömét holtvágányra tolják, sok munka ée izzadság van oda is belerakva és nem az a cél, hogy megsemmisüljön, hanem az, hogy OPEN és fair play keretekben egymást nyomják előre...
    Egyégként a Los Angelesi dolog is ennek a filozófiának a félreértésén alapszik, és nem átállni kell, hanem bőviteni... most, hogy Linux vagy MS irányban az már sok mindentől függ és nem csak az árától, szerintem mindkettőnek megvan a helye, ezt alkalmazástól függöen kell meghatározni.