• haxoror
    #118
    Persze hogy az európai gondolkodást tükrözi, ez nem meglepő egy európaitól :D
    A mai világ civilizációja gyakorlatilag teljes egészében a nyugati modellre épül és a működőképességét sztem ékesen bizonyítja az európai gyökerű kultúrák sikere. A túlnépesedés oka sztem az hogy a többi nép ugyan átvette a technológiáink egy részét ("átvették" szal a gyarmatosítás korában khmm...) de mindeközben erőltetik a saját kultúrájukat és ez a hibrid működésképtelen. (Most hogy ez helyes vagy sem tökmindegy mert ez van, ebből kell építeni) Innentől viszont pont hogy nem nekünk kéne igazodnunk hozzájuk (hiszen a módszer nálunk működik) hanem nekik hozzánk (illetve kellett volna amíg még volt lehetőség) a másik lehetőség hogy mindenki marad a saját útján de erre szinte semmi esély sincs.
    Az, hogy a civilizációnk tudati szinten megrekedt, nos igen, az emberek már rég lemaradtak egyéni szinten a technikától ezért vagy visszalépünk vagy a technikát fejlesztjük olyan szintre hogy ez a látszólagos egyenlőtlenség lényegtelen legyen és ne okozzon problémát hogy az átlagembernek lövése sincs az őt körülvevő környezet működéséről. Sztem az utóbbi a jobb választás.
    A civünk meg azért viselkedik gyerekként mert tényleg az, át kell esnünk a gyerekbetegségeinken és nem kell erőltetnünk az azonnali felnőttéválást, már ha az egyáltalán lehetséges lenne, sztem nem.