• Oderint
    #492
    Sokáig nem tudtam elképzelni, hogy miképp lehetséges az, hogy egy rovar hasonlít egy levélhez, vagy egy sikló az igazi mérges kígyóhoz. Már elkezdtem hinni valami megfoghatatlan, természet feletti létezésében.
    De most eszembe jutott, hogy a földön volt pár kihalás, a legutóbbi a dinoszuruszoké volt a legkisebb, akkor az élővilág alig 65-75% pusztult ki (Krétakor igaz? kb 65millió éve). A legrégebbi (jura/devon 443millió éve /talán ez a legrégebbi/) kihaláskor a fajok csekély 90-95% eltünt. A föld élővilága egyenlőre (bár ez a probléma az ember segítségével megoldódik) gazdag és változatos. Elég hihetőnek tünik, hogy a megmaradt fajokból alakultak ki a mostani fajok.
    (mielőtt avval jöttök, hogy bizonyítsam be, hogy nem isten pusztítottal el az elöző világokat, légyszíves bizonyítsátokazt, hogy ő tette)

    A világ (nem a föld) 14,5 milliárd éve létezik, a naprendszerünk régvolt napok maradványából keletkezett (a vasnál nehezebb elemek megtalálhatók rajta). A csillagködökben meglepően bonyolúlt szénhidrogéneket fedeztek fel. A többit találd ki hozzá, szerintem evolóció.

    Ezt az oxigén témát hol olvastad? Olyat olvastam, hogy a kezdeti élet számára az oxigén méreg volt (erről tényleg régen olvastam), és bele is fulladtak, de a túlélők utódai most is élnek. Az oxigén elég reagens, hogy kikényszerítse a változást.

    A mostani (nem génkezelt!) búza, rizs, kukorica éléggé függ az embertől, nélküle nem élne meg. Ez evolúció?
    A kutya és a farkas rokonsága gondolom elismert, de a kutya alkalmazkodott,talán evolúciós változás ment történt a génállományában?
    A krumpli (burgonya, ella stb..) az elmúlt 60 évben hatalmasat változott, a termelt C vitaminja ~60%-al kevesebb most. Ez is gondolom az evolóció nem létezését bizonyítja.