Queen on tour
  • tujon
    #4
    Egy kis történelem…

    A Queen a fantasztikus szárnyalását 1968-ban kezdte, amikor Roger Taylor és Brian May egy barátjukkal Tim Staffell-lel megalapította a Smile nevezetű csapatot. Tim távozásakor jött a képbe Freddie Mercury, aki akkoriban az ő illetve Roger tulajdonában álló Kensington piacon működő ruhás standon dolgozott. Lángoló és fékezhetetlenül kreatív fickó volt, aki azzal kezdte, hogy átnevezte a zenekart Queen-re. Egy évvel késöbb John Deacon basszgitáros csatlakozott a csapathoz és ezzel kiteljesedett az a felállás, amely a további 20 éven keresztül a Queen-t jelentette és amely lemezek multimillióit adta el.


    Freddie Mercury 1991 novemberében bekövetkezett halála után a Queen egy-egy alkalommal összeállt különböző művészekkel. 2000-ben No.1. lett a „We Will Rock You” egyik verziója. Készítettek felvételeket Robbie Williams-szel, Elton John-nal, Bob Geldof-fal és David Bowie-val, hogy csak néhányukat említsük…
    Rock and Roll Hall of Fame (USA), UK Music Hall of Fame, Hollywood Walk of Fame, Rock Walk of Fame – mindezek örzik a Queen nyomát és hírnevét.

    A We Will Rock You címen futó musical 2002-es londoni bemutatóját követően 3 éven át teltházzal ment Londonban, majd később Las Vegas-ban, Spanyolországban, Oroszországban, Németországban illetve Ausztráliában. Németországban egy hónap alatt negyedmillió jegyet adtak el rá és három hónapra előre teltházas volt.

    Brian és Roger álltak a művészek által kezdeményezett „Nelson Mandela’s 46664 HV/AIDS” világméretű kampány mögé, amely egy ún. all-star koncerttel indult, amelyen fellépett többek között: Anastacia, Beyoncé, Bono, The Edge, Eurythmics, …stb. és amelyet a közvetítéseknek köszönhetően világszerte 2 milliárd ember látott.
    A Queen idén visszatér Dél-Afrikába, egy második 46664 koncert miatt – ezúttal már Paul Rodgers-szel. A koncert helyszíne Fancourt, március 19-én és a korábbiakhoz ráadásként fellép még Annie Lennox és Katie Melua. Ennek a koncertnek célja ráirányítani a világ figyelmét arra a tényre, hogy egyre több nő él AIDS-szel vagy HIV fertőzéssel.