• [NST]Cifu
    #131
    Bizonyos téren egyetértek, bizonyos téren nem.

    Az eféle szerkezetek dolga az, hogy például egy körbezárt harctér esetén beküldik, és ott szépen felderíti a rejtőzködő gerillákat, majd megpróbálja leküzdeni őket. A'la Faludzsa esete 2004 Októberében. Nem is kell feltétlenül elpusztítania az ellenséget, az is elég, ha csak felderíti - márpedig ha rálő valaki, azt azért észreveszi. Ezek után már mehet is a légi- vagy tüzérségi csapás oda, ahol a gerillák bújkálnak. Normálisan ehhez többszázezer vagy több millió dolláros harceszközöket, és rengeteg embert vetnek be. Most az eféle eszközök nagyban megkönnyítik az egészet, és ráadásul nem lesz amerikai katona kitéve veszélynek.

    Az amerikai katonai doktrína jelenleg alapvetően a gigászi tűzerő bevetésére épül, és nem a "beépülök-felderítek-lecsapok" elvre. Ezek a robotok az ő doktrinájukra épül, és arra tényleg alkalmasok is.

    9/11 esete egyébként itt rossz példa. Az teljesen más tészta, és például a Csecsen lázadók oroszországi, vagy az Al-Kaida Londoni bombamerényletei azt bizonyítják, hogy az eféle támadás ellen nincs megbízható védelem...