netrunner#6
Nem nagyvonalúak voltak az ATInál, hanem pénzéhes r*hadékok, akárcsak az nVidiánál. Ez az egész csak a pénzről szól.
Mindkét videochipgyártó azthitte, hogy máris itt az AGP vége, jön a pcexpress halleluja és majd mindenki azt fog venni zsíros pénzekért, miközben az intel meg a többi pézsóvár mammut meg a háttérben pénzeli őket mert segítenek neki elterjeszteni az új szabványt, amivel majd rá lesz mindenki kényszeríte új alaplap... proci... stb. vásárlására.
Én kb. 3 éve most újítottam konfigot a videókártyát kivéve, és elég genyóságnak érzem, hogy egy új videókártya megvásárlásával, ezek a cégek most újabb konfigcserére akarnak kényszeríteni.
pláne ugye az ATI, akinek az új kártyái szinte egytől egyig pci-expressesek. Az nVidia legalább észnél volt és időben kijött egy jó középkategóriás agp-s kártyával, úgyhogy most már én is nagyon egy ilyen 6600-as felé hajlok. Persze ő is csak azért mert tudta, hogy azért még bőven van pénz ezen a piacon is....
Amúgy meg nem is tudom hogy várják el, hogy mindenkinek most pci-e -s kártyája legyen amikor még alig kapni néhány alaplapot hozzá.