Elméletek, felfogások, filozófia
  • Flyingparadise
    #375
    Három fajta ember létezik. Az egyik fejlődik a másik visszafejlődik és van aki stagnál. :) Jó volna ha minél többen fejlődnénk de az emberek java részének szerintem ez csak sajnos a halálos ágyán adatik meg. Aztán van egy kevés magasabb tudatú ember aki átlát ezen a káoszon és képes mindig önmaga maradni. Ami nem feltétlen hasznos. szóval most nem a sikeres emberekről beszélek. Inkább az Igaz emberekről. Jónak lenni nehéz meg becsületesnek stb. de igaznak a legnehezebb szerintem a mai világban. Mert ha igaz vagy az sokszor káros, például társadalmi kapcsolatokra nézve stb.. az emberek nagy része nem szereti ha megmondják neki az Igazat. Aztán van olyan is aki ezen átlát és direkt elhallgatja. Be tudja fogni a száját a megfelelő pillanatokban ami néha nem is nehéz, sőt könnyebb mint megmondani a "frankót" A meditációba is van egy olyan állítás, hogy akkor csinálod jól ha sikeres vagy a való életben tehát egzisztenciálisan. Tisztelt családfő, jó apa, megértő férj és persze boldog egészséges ember.
    Mellesleg az álmokkal teljesen egyetértek, kivéve azt a részét, hogy mindig ember voltál. Mondjuk te lehet, hogy mindig ember voltál de Nekem például volt egy borzasztó jó álmom valahogy megmaradt, olyan jó érzés volt, hogy sose felejtem el. Mégpedig az, hogy egyszer csak eleresztettek és hatalmas sebességgel és erővel iszonyú élvezettel az 1000%, hogy nem futottam.:) Érdekes volt ez a végtelen szabadság érzése maga voltam a megtestesült erő és gyorsaság. Sőt olyanokat is szoktam álmodni, és az is nagyon jó és pozitív álom, hogy zuhanok. Mondjuk ott emberként. De a fizika szabályait áthágva mindig valami épületben ahol sokan vannak és csodálkoznak ezen. Engem pedig ez is jó érzéssel tölt el, hogy meg tudom csinálni amit ők nem. Olyan mint amikor megpróbálsz nem egy hanem egy ember mondjuk egy ember én úgy gondolom max. 4-5 lépcsőfokot tud sértetlenül leugrani. Álmomban pedig "végtelen" magas épületek lépcsőin hagyok ki több lépcsőfordulót. Mindig valami nagyon modern épületben szóval ne egy 10 emeletest képzelj el. :) Nem láttam még belülről sajnos a mai hiper szuper felhőkarcolókat. Bár az araboknál állítólag nagyon elszálltak vannak.. De szerintem még azok se olyanok... Aztán mászni is szoktam hihetetlen sebességgel kergetek valamit.- Lehet sok filmet nézek... Azt ki tudja mi ez. De tényleg ilyeneket álmodok. Álmodtam már olyat is, hogy valami óriások pogóztak. Az ilyen punk tánc féleség átmenet a tánc és a verekedés között kb. aztán persze néha elfajul.
    Szóval én nem tettem meg azt amit csináltál de rengeteg álom emlékem van. Szóval mindenképpen kipróbálom valamikor, kösz az ötletet.

    AZ emberiség egyértelműen fejlődik. Most szerintem pont egy nagy változás küszöbén állunk. Nekem például feltűnt, hogy genetikailag is mások a mai fiatalok. Törékenyebbek. A lányok szebbek mondjuk ezt a jó öltözködés is teszi de amikor én voltam fiatal volt vagy egy két igazán jó csaj az osztályba. Most simán van 5. :) Már nem azért mert őket bámulom de 16 tól nagyon ki tudják "fenni" magukat. Azt, hogy ez jó e vagy rossz-e. Pld., hogy a fiúk törékenyebbek vékonyak kevésbé izmosak kevesebb a nagydarab. A lányoknál nem vitás. Fiúknál azért lehet ez mert a mai életben kevésbé van szükség a fizikai erőre. Ugye mindent gépek csinálnak. Bevágódik mindegyik a kocsiba kismotorba azt kész kb. ennyi a feltétlen szükséges testmozgás. A poén, hogy ettől függetlenül hatalmas szájuk van és nagyon erősnek hiszik magukat.:) Szóval az agresszivitás az bőven megmaradt.

    Ez amúgy érdekelne ugye a kro-magnoni ember meg a Neandervölgyi embernél, hogy játszódhatott le valójában. Mert ugye a Neandervölgyiek fizikailag erősebbek voltak, viszont a kro-magnoniak győzelmét szerintem az döntötte el, hogy agresszívabbak voltak. Készültek a csatára. Bocs ha kicsit sokat írtam. :)
    Utoljára szerkesztette: Flyingparadise, 2018.07.21. 18:57:05