Elméletek, felfogások, filozófia
-
Takezó #34 Dzsini:
Először is: köszönöm szépen a kimerítő válaszod.
Másodszor: én se szeretném, hogy a topic átmenjen "depressziós segély-rendszerbe", erre meg vannak a megfelelő helyek (pszichiátria, ilyesmi ;)). A gond inkább csak az, hogy én nem feltétlenül vagyok meggyőződve arról, hogy az ilyen világszemlélet és teljes elkeseredés "betegség". No mind1, bocs az offért :)
Továbbiakban:
A "Ti"-t én is csak a próbálkozókra értettem - jómagam egy embert se ismerek, aki teljes tudatosságban tud élni :|. A második bekezdéseddel nagyrészt egyetértek (sőt, tulajdonképpen csak egy részt nem értek: "és esetleg számukra ez az út, csak nem veszik észre..." -> ha nem találják meg az életükben a végállomást, akkor hogy érik el? Úgy értem, a végállomáson nem éreznének semmit? Vagy a halál után képzeled el a végső célt?). Azt hiszem egyébként, hogy nagyon sok fontos dologra mutattál rá, csak ugye - valószínűleg a rossz kérdésfeltevés miatt - arra nem ad választ, hogy vajon hogyan képzeled, ezt az állapotot (az odafigyeléssel fenntartott, békés, "cheerful" attitűdöt) hogyan éred el? Hogyan próbálod elérni? Ha úgy érzed, hogy erre nem tudsz megfelelő választ adni (pl. mert mindenkinek más, vagy mert szerinted túl intim téma), nem sértődöm meg :)