Időutazás
  • adamq01
    #1091
    Hogy lenne már alapvető igény?
    Mit jelent neked az, hogy legyőzni a másikat?
    Azt, hogy legyőzni és uralkodni felette, vagy összemérni a tudást és ezáltal a versenyszellem által még több kvalitás megszerzésére sarkald a másikat.
    De, ha már megakarsz cáfolni, akkor illene valami érvelést is mögé biggyeszteni...
    Ez kb. olyan, hogy a kutya/oroszlán/tigris/medve stb. alapvetően agresszív és széttép, ha összetalálkoztok.
    Azért tűnnek agresszívnak, mert az élethelyzetükben, "pozitív" érték az agresszió. De megfelelő környezetben ők is simán háziállatokká válhatnak.
    Jelen esetben az embernél is pozitív jelenség, ha legyőzi a másikat, ami önmagában amúgy sem zárja ki, hogy létrejöjjön egy Vénusz-projekt szintű társadalom. Szóval néha nem ártana végiggondolnod a miérteket, mert, ha pusztán a tapasztalataidra alapozol, akkor nem tudsz majd megfelelő, objektív véleményt alkotni. Ha végiggondolod a miérteket, akkor észre fogod venni, hogy a körülötted lévő emberek és te magad is mennyire erős külső befolyás alatt állsz/álltok és, hogy az emberek nagy része mennyire aberrált valójában. A tudatosság növelése nem valami töltött spirituális fogalom, hanem csak annyi, hogy tudod a miérteket, vagy ha nem is tudod, de legalább felmered tenni a kérdést.
    Nem azért van az, hogy a valóban spirituális emberek békések és nem haragtartóak, agresszívek, mert ez a "vallási" meggyőződésük, hanem azért, mert tudják a miérteket és tudják, hogy ezeknek a negatív dolgoknak nincs valójában hasznuk.
    Ha megvizsgáljuk egy Vp. féle társadalom egy kellően tudatos társadalom, ellenben a jelenlegi társadalom egy züllött és agyament társadalmi rendszer alapján működik. Nem az emberekkel van a baj, hanem azzal, h olyan szabályok szerint élünk, ami nem összeegyeztethető a tudatos létformával. Ezért is van ennyi depressziós, aberrált, sekélyes, buta ember.

    Az emberiség feltalálja a terülj-terülj asztalkámat, ami ráadásul önmagát sokszorosítja, de ennek ellenére, még mindig szakácsokkal főzetnek, amit persze csak kevesek engedhetnek meg maguknak. Aztán valaki azt mondja, "mi lenne, ha már feltaláltuk, használnánk is", erre a többség meg válaszképp, "te bolond vagy"...
    ...Lényegében itt tartunk. Az a szégyen, hogy nem a technológiára kell várni, (mint ahogy normálisesetben lennie kéne) hanem arra, hogy az emberek felfogják végre a dolgokat. Lényegében már a 70-es években ellehetett volna kezdeni az új társadalmat létrehozni. De véleményem szerint, kell még legalább 30 év. Addigra olyan pofátlanul magas szintű lesz a technológia, hogy mindenki számára evidens lesz a pénzrendszert végleg eltörölni.