xnl87ky5.jpg

free counters

• Breki33

Nagyot alkotott Havasi Balázs a “Tavaszi szél” című magyar népdallal, 3 évig készült a klip (+video)

KV - A hollywoodi filmzenék világát idéző zenei tételt komponált HAVASI, amelynek az egyik leghíresebb magyar népdal, a “Tavaszi Szél” a vezető témája. A világzenei tételben Havasi Balázs mellett a magyar népzene olyan szakavatott ismerői képviselik a magyar zenei gyökereket mint Szirtes Edina “Mókus”, Szokolay “Dongó” Balázs, vagy a Magyar Zeneakadémia népzene szakának hallgatói. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a világszínvonalú produkciót az elsők között, -a kanadai magyarság körében pedig elsőként mutathatja be a Kanada Világa – a kanadai magyar szó hírportál.

A szimfónia azért is igazán egyedülálló, mert a magyar zenészek mellett ázsiai művészek is feltűnnek, akik autentikus hangszereiken egy ázsiai népdalból adnak ízelítőt. A kompozíció – amelyben szokás szerint a Budafoki Dohnányi Zenekar és Endi is közreműködik (A Hooligans zenekar dobosa -a szerk.) - egyfajta hidat képezhet a magyar és az ázsiai kultúra között, hiszen egyszerre szimbolizálja a népek különbözőségét és a zene egyetemességét.

“Számomra a Tavaszi Szél egy zenei szimbólum. Sosem rejtettem véka alá, hogy minden sikeremet a magyar zeneoktatásnak, és a magyar közönségnek köszönhetem. Meggyőződésem, hogy a Tavaszi Szél egy olyan dallamunk, amely bárhol a világon sláger lehetne. Mindig is vallottam, hogy születhettünk ugyan különböző földrészeken, a szívünk mélyén mégis mindannyian ugyanazt a nyelvet beszéljük, és ez a közös nyelv pedig a zene…” – vallja a zeneszerző.

Olvasd el az eredeti cikket a Kanada Világa oldalán
    http://kanadavilaga.com/2013/09/30/nagyot-alkotott-havasi-balazs-a-tavaszi-szel-cimu-magyar-nepdallal-3-evig-keszult-a-klip-video/